Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Ik zie veel honger en kwaliteit

De VTTL-kern onder 12 jaar heeft twee dagstages afgewerkt. De kern maakt zich klaar voor het komende seizoen. Het eerste grote toernooi staat voorlopig begin september gepland in Frankrijk. “Ik zie veel honger en kwaliteit in de kern. Ik kijk uit naar de eerste toernooien”, zegt VTTL-trainer Wesley Van Den Noortgate.

TTC Sokah, TTC Merelbeke en tafeltennisclub Werchter stellen hun accommodatie ter beschikking voor onze kern onder 12 jaar. De 11 spelers en drie sparrings beginnen het nieuwe seizoen met vier dagstages. Drie dagstages onder leiding van VTTL-trainer en u12-coördinator Wesley Van Den Noortgate, één dagstage onder leiding van VTTL-trainer Jo Willems. Wesley bevestigt: “De spelers waren reeds opgestart in juni met individuele trainingen. Daardoor lag het niveau vanaf de eerste dagstage al erg hoog. De honger om te tafeltennissen was duidelijk aanwezig.”

Verschil tussen winnen en verliezen
Naast de club- en provinciale trainingen hebben de spelers van de A-kern een wekelijkse individuele training in hun eigen omgeving. Met de dagstages wil trainer Wesley de vooruitgang meten en de teamgeest verder verbeteren. Daardoor zal de VTTL-kern ook in augustus nog twee dagstages doen. Volgende week staat er ook nog een weekstage in Aarlen op het programma en eind augustus zijn ook de meesten actief op een weekstage in Wenduine. Trainer Wesley benadrukt die positieve teamgeest: “Tijdens toernooien supporteren de spelers van de kern voor elkaar. Op moeilijke momenten kan dat het verschil tussen winnen en verliezen betekenen.”

Begin september zal de voltallige VTTL-kern deelnemen aan het internationaal jeugdtornooi van Charleville-Mézières te Frankrijk. Trainer Wesley kan niet wachten om deel te nemen: “Samen met de voltallige kern het beste van ons zelf geven, ik kan niet wachten!”

De VTTL dankt TTC Sokah, TTC Merelbeke en TTC Werchter voor de succesvolle samenwerking.