Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Feeder New York 2022

Cedric Nuytinck (WR 90) was deze week actief op het Feeder toernooi van Westchester (VS). Hij sneuvelde in de 1/8ste finale van het enkelspel tegen de Duitser Benedikt Duda: 4-1

De Belgische kampioen, die in juni in Libramont z'n titel zal verdedigen, heeft er een mindere periode opzitten. Daardoor is hij op de wereldranking ook teruggezakt naar plaats 90. Martin Allegro (WR 84) is nu zelfs de eerste Belg op de wereldranglijst. Dat was toch een extra motivatie voor de Oost-Vlaming voordat hij vertrok naar Amerika.

Punten pakken was hét doel voor Nuytinck in de VS. In zijn eerste wedstrijd moest hij het opnemen tegen de Duitser Cedric Meissner (Round of 64). Na een korte aanpassingsperiode werd er door Nuytinck een vlotte 4-0-zege binnengehaald. Op dezelfde dag keek Nuytinck dan in de volgende ronde Kao Cheng-Jui (Chinees Taipei) in de ogen. Niet-geklasseerd, maar met Aziatische spelers is het altijd opletten. Dat bleek ook. Nuytinck nam een goede start, maar moest daarna de regie van de wedstrijd aan Kao laten. Het werd een spannende vijfsetter, een echte nagelbijter, tussen de twee tenoren. Wie had de beste zenuwen? Nuytinck! Hij kon met 12-10 de wedstrijd in z'n voordeel beslechten. Een 1/8ste finale tegen de Duitser Benedikt Duda (WR 33) was de beloning. Een taaie brok voor de Oost-Vlaming. Nuytinck kwam snel 2-0 in sets achter en de Duitser leek de controle over de match te hebben. Even was er nog een heropleving, maar Nuytinck moest toch zijn meerdere erkennen in Benedikt Duda. De 1/8ste finale was dus het eindstation voor onze VTTL-topper. Bemoedigende prestaties alvast die hoopgevend zijn voor de toekomst. Go Cédric!

Speler(s): 
Cedric Nuytinck
Coach(es): 
Bojan Tokic
Datum: 
dinsdag, 10 mei, 2022 tot zondag, 15 mei, 2022
Plaats: 
Westchester