Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Contender Oman 2022

De WTT Contender in Oman heeft niet gebracht wat we ervan verwacht hadden. Cedric Nuytinck was aanwezig om zich klaar te stomen voor de Smash in Singapore van volgende week, maar moest het tornooi vroegtijdig verlaten na een nipte nederlaag tegen het nummer 11 van de wereld, Quadri Aruna. Geen 8ste finale voor Cedric Nuytinck en de blik op Singapore. 

Cedric Nuytinck ging naar Muscat met de gezond sportieve ambitie om het beste te maken van het tornooi in Oman. De WTT Contender vormde daarmee een uitstekende gelegenheid om wedstrijdritme op te doen richting de Smash Singapore van volgende week. Bij een gunstige loting waren er mogelijkheden om langer in het tornooi te blijven. Na de loting werd duidelijk dat de eerste knockoutfase direct een wedstrijd op het scherpst van de snee ging opleveren. Quadri Aruna, het nummer 11 van de wereld, een enorme krachtpatser uit Nigeria.

2 maart 2022

Cedric Nuytinck mag aanvatten op de hoofdtabel. In de eerste knockoutfase zal Cedric het opnemen tegen de Nigeriaan Quadri Aruna (WR 11). De wedstrijd start om 23u30 (20u30 plaatselijke tijd) op tafel 4. De eerste set ging nipt naar onze landgenoot met 13-11. De tweede ging dan weer nipt naar de Nigeriaan met 9-11. Ook de volgende twee sets werden gelijk verdeeld, 11-9 en 9-11. Een vijfde en beslissende set moest dus soeloes brengen. Het verschil bleef weer erg nipt, maar uiteindelijk moest Cedric zich gewonnen geven na een 8-11 en 2-3 nederlaag. Stunten tegen het nummer 11 van de wereld lukte daardoor net niet. 

Speler(s): 
Cedric Nuytinck
Coach(es): 
Bojan Tokic
Datum: 
zondag, 27 februari, 2022 tot zaterdag, 5 maart, 2022
Plaats: 
Muscat