Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Woordje van de voorzitter

2020 wordt vandaag afgesloten. 2021 is een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen en nieuwe doelen. Graag geven we onze voorzitter, Jacques Denys, het laatste woord om 2020 af te sluiten.
Hoe heeft onze voorzitter 2020 ervaren? En waar kijkt hij als voorzitter het meest naar uit in 2021?
Een openhartig interview met onze voorzitter. 

 

- Hoe heb je 2020 beleefd als voorzitter van de VTTL?

Een jaar om als desastreus te onthouden voor de werking van onze federatie en dit op alle vlakken. Het is niet eenvoudig om in deze situatie alles perfect te runnen. Toch hebben onze medewerkers, ook in deze moeilijke omstandigheden, heel wat gerealiseerd afgelopen jaar.
De impact van het virus heeft de sportsector 2 maal volledig lam gelegd.

- Wat was de grootste teleurstelling in 2020 en waarom?

Dat de vele initiatieven voor de algemene werking van de federatie maar deels tot hun recht kunnen komen.
Op topsportvlak zijn EK en WK alsook meerdere belangrijke tornooien geannuleerd zodat onze toppers de mogelijkheid niet hadden om te bewijzen voor wat ze in staat zijn.
De 2 x net niet kwalificatie van de Nationale ploeg voor de OS en de afgelasting van de belangrijke verdere kwalificatietornooien.
Tevens is met de afgelasting van onze Belgium Open in De Haan veel potentieel ontnomen. Deze op wereldvlak hoogstaande manifestatie was goed op dreef om belangrijke sponsoring aan te trekken voor de VTTL.

- Wat was het meest positieve van 2020 en waarom?

De inspiratie blijven opbrengen om in moeilijke tijden steeds oplossingen te zoeken om verder met de 5 provincies de krachten op eenzelfde niveau te blijven bundelen.

- Wat heb je geleerd uit 2020?

De mentaliteit van de mensen is nog meer naar het ego gericht terwijl alle neuzen in dezelfde richting moeten wijzen om iets te bereiken.

- Hoe kijk je vooruit naar 2021 als voorzitter van de VTTL?

Ons grootste objectief is de verdere uitwerking van de Topsport & Studie in het KA Redingenhof Leuven.
Ook het nieuwe beleidsplan 2021-2024 gaat zijn eerste werkingsjaar in en dus is het uitkijken naar de nieuwe initiatieven.

- Wat wordt de grootste uitdaging in 2021 en waarom?

Hopelijk de eerste steenlegging eind 2021 van onze Toptrainingshal samen met de badmintonfederatie op de Redingensite.
Een realisatie van de VTTL samen met de Badminton, Sport-Vlaanderen, GO Redingenhof en de Stad Leuven moeten dit waar kunnen maken en de metamorfose van de bestaande werking op nog hoger peil te brengen volgens eerdere afspraken van bij de oprichting in 1999 van de Tosport & Studie in Leuven.
Keihard werk is hiervoor essentieel door iedereen.

- Waar kijk je naar uit in 2021 en waarom?

Dat onze doelstellingen gerealiseerd worden:

  • Aanwerving van een toptrainer samen met de steun van Sport-Vlaanderen om ons richting de Top 8 Europees, Wereld en Olympisch te loodsen.
  • Het moest in wezen 2020 zijn maar nu is het essentieel te gaan voor de ingebruikneming van de broodnodige infrastructuur eind augustus 2022 waar de school alsook en onze afgestudeerde toppers in optimale omstandigheden zich in idealere omstandigheden naar de top    verder kunnen loodsen.
  • Blijvende inzet en wilskracht van onze sporters in deze moeilijke tijden, we moeten er samen door.
  • De leden rekrutering door onze specialisten bedienden op naar de 10.000 leden getrokken wordt met de medewerking in de 5 provincies.
  • De werking van jong naar oud (tafeltennis is een life time sport), recreant, NG naar hoogste klassementen al dan niet competitief …..
  • Het knokken van Laurens Devos en Florian Vanacker om hun gouden medailles te verdedigen elk in hun klasse bij de minder validen en de goede samenwerking met Parentee te bevestigen op de OS 2020/21.

Heb je een persoonlijke boodschap voor onze leden?

Beste leden, laat de moed niet zakken.
Hou jullie strikt aan de regels.
We hebben jullie meer dan nodig.
Samen zullen we het virus verslaan en zo verder werken aan de opbouw van onze geliefde tafeltennissport.
Elke dag opnieuw is het voor de Vlaamse Tafeltennisliga een nieuw gevecht op vele fronten.
Prettige feesten.