Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

NJC Fase 1

Datum: 
zondag, 9 oktober, 2022
Plaats: 
Centre Sportif Blocry, Place des Sports 1, 1348 Louvain-La-Neuve

De eerste fase van het Nationaal Jeugdcriterium werd zondag afgewerkt in Louvain-la-Neuve. Met meer dan 250 inschrijvingen was het tornooi een groot succes. Verschillende VTTL-spelers lieten zich opmerken. De titels in de eerste divisie gingen naar de familie Massart: Alessi (heren) en Lilou (dames).

Tom Closset (A17) was actief in de eerste divisie. Hij had gehoopt op die eerste plaats, maar kwam jammer genoeg net tekort en eindigde op de derde stek. Tim Giltia en Alessi Massart eindigden nog boven hem, maar de strijd was hevig en ook de andere spelers in de groep toonden hun klasse en talent. Vitja Lutsenko was uitstekend op dreef in Louvain-la-Neuve. Hij kon de eerste plaats grijpen in de groep 2B.

Er waren nog opmerkelijke prestaties van Seppe Van Beurden (3A) en Jamie Eling (3B). Beide spelers etaleerde een uitstekende vorm en konden de eerste plaats in hun divisie wegkapen. Ook bij de miniemen en preminiemen waren er verschillende mooie prestaties te noteren. Het zijn er te veel om op te noemen. We pikken er enkele namen uit: Josse Duthoy (afdeling 5), Dag Gevers (afdeling 6), Obi Broucke (afdeling 11) en Mats Moerkens (afdeling 12).

Nationale ploeg dames  
Bij de dames werd het in de eerste divisie een strijd tussen enkele speelsters van de nationale ploeg. Lilou Massart bleek uiteindelijk over de beste papieren te beschikken. Sara Devos en Julie Van Hauwaert eindigden respectievelijk op plaats drie en vier. De Waalse heerschappij was ook groot bij de dames. Kathe De Meyer was wel op de afspraak in divisie 2A. Ze kon zelfs de eerste plaats wegkapen. Lessia Lewyckyj knokte zich naar de tweede plaats in 2B. We noteren ook de knappe tweede plaats van Temperance Tang in divisie 3A. In de divisies vier tot en met zeven konden enkele Vlaamse meisjes toch de hoofdvogel afschieten. Nore Colla (C4) en Lisa-Marie Vael (D6) waren de gelukkigen.

De volledige resultaten van de eerste fase kan u onderaan deze pagina vinden. 

 


LOGO SPORT VLAANDEREN