Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Nationaal Veteranencriterium

Datum: 
zondag, 22 oktober, 2023
Plaats: 
AFP Antwerpen, Turnhoutsebaan 357, 2140 Borgerhout

Het Nationaal Veteranencriterium werd dit jaar georganiseerd in Vlaanderen. In het lokaal van KTTC AFP Antwerpen werd op 22 oktober gestreden in drie verschillende reeksen (B-C, D of E-NG). De dames speelden mee bij de heren.

Er werden in totaal 31 inschrijvingen genoteerd in de diverse reeksen. Er zakten uiteindelijk 29 dappere veteranen af naar AFP Antwerpen, er vielen helaas nog 2 spelers af op het laatste moment.

De hoogste reeks was ook de reeks met het meeste deelnemers. 2 B-spelers en 15 C-spelers werden netjes onderverdeeld in 3 poules. In poule 1 pakte Kris Boogers (Turnhout) zoals verwacht de eerste plaats. In poule 2 ging de eerste plaats naar Michel Mentens (Lipalet), ook niet geheel onverwacht. En in poule 3 zorgde Freddy Wegge (Sleidinge) voor een verrassing door de hoger gerangschikte Johan Loos (Schoten) te kloppen. Met de drie poulewinnaars werd een afsluitende finalepoule gespeeld. Daarin bleek Kris de beste, voor Michel en Freddy.

In de D-reeks traden 6 moedige veteranen aan. Het werd 1 spannende poule waarbij iedereen minstens 1 wedstrijd won en verloor. Dirk De Bosschere (Merelbeke) ging met de eerste plaats lopen. Op het podium werd hij geflankeerd door Kristoffer Delforge (Logis Auderghem) en Rudiger Nuytinck (Merelbeke). 

Ook in de E-NG-reeks werd uiteindelijk de strijd gestreden tussen 6 spelers. Katty De Walsche (Merelbeke) gaf de mannen het nakijken en bleef ongeslagen. Koen Aernouts (Poppel) en Fernando Pinon Santalla (Set-Jet Fleur Bleue) namen plaats 2 en 3 in op het podium.

Alle resultaten kan je in bijlage terugvinden.

Ondanks de enigszins lage opkomst werd het een gezellige namiddag voor de aanwezigen, met dank aan de club AFP Antwerpen.