Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Nationaal Jeugdcriterium fase 2

Datum: 
zondag, 19 november, 2023
Plaats: 
Centre Sportif de Blocry, Place des Sport 1, 1348 Louvain-La-Neuve

Op 19 november streden de beste jeugdspelers van België opnieuw tegen elkaar op de tweede fase van het Nationaal Jeugdcriterium. De Vlamingen lieten zich zeker opmerken. In de hoogste damesreeks kon Kathe De Meyer (B2) de hoofdvogel afschieten. 

Een sterke VTTL-delegatie reisde af naar Louvain-la-Neuve, waar in verschillende divisies werd geknokt voor die felbegeerde eerste plaats. Er zijn 12 divisies bij de jongens en 7 bij de meisjes.
Vitja Lutsenko (B2) en Jamie Eling (B2) traden aan in divisie 1. Ze mikten op een mooie ereplaats. Dat lukte redelijk, Vitja werd vierde en Jamie moest vrede nemen met een zesde plaats. In de tweede divisie verdeelden de broers Closset de koek. Tom was de primus in de divisie 2A, Matt was oppermachtig in divisie 2B. 
In divisie 5 zagen we nog een knappe prestatie van Joppe Moorkens (D2). Hij won zes wedstrijden en legde beslag op de eerste plaats. Aiden Braekmans Cepeda (E2) had na zijn titel op het Vlaams Jeugdkampioenschap goede hoop op een knappe prestatie tegen de sterke tegenstand. De Nodo-speler weerde zich stevig in divisie zes, maar kwam net tekort voor een podiumplaats. Thomas Braekers (D4) was een andere uitblinker. De Limburger speelde ijzersterk en verloor geen enkele wedstrijd in divisie 6. Nog bij de miniemen kwam Bram Beerts (E6) na een zeer knap tornooi op de vierde plaats terecht. In divisie 9 kon Meerdaal met de eerste plaats van Chen You-Yu (E6) wel juichen. Mats Moerkens (E2) werd in dezelfde reeks derde. Wout De Wit (E6) legde beslag op dezelfde plaats in divisie 10, net voor Floris Van Esch (E6). In divisie 11 werd het een strijd tussen Vlamingen. De eindzege ging naar Jack Dobbelaere (E6). Joachim Jeuken (E6) en Harm Noppe (E6) vervolledigden het podium. In divisie 12 noteerden we nog de derde plaats van Matisse Van den Eynde (E6).

De Meyer triomfeert
Bij de dames kwamen onze toppers in actie in divisie 1. Ditmaal was Kathe De Meyer (B2) met zeven overwinningen de primus. Lotte Nuyttens (B0) en Lessia Lewyckyj (B0) legden beslag op de andere ereplaatsen. Lilly Laffineur (A15) was oppermachtig in divisie 2A. Ella Aelst (B4) werd derde en Inthe Mermans (B6) viel net naast het podium. In 2B wel Vlaamse glorie. Gitte Gregoor (B6) bleef foutloos en Maithe Belmans (B2) raakt ook nog net op het podium. Nog een vermelding voor Temperance Tang (B6). Zij was deze keer niet aan het feest en werd vijfde, maar ze blijft natuurlijk een toppertje. Lotte Leysens (C2) kwam in actie in divisie 3A. Ze leverde uitstekende partijen af, met een derde plaats als uitkomst. In 3B was Cato Verleye (C2) de verzamelde Waalse tegenstand te slim af. Ze verloor slechts één wedstrijd. Ook ijzersterk was Ella Vermandel (D0) in divisie vier. Ilke Goethals (D4) werd knap derde. Lore Goethals (D4) en Hanne Cornelis (D4) maakten het mooie weer in divisie 5. Het was uiteindelijk Lore die er met de eerste plaats vandoor ging. Hannah Smets (D6) was de sterkste in divisie 6. Linde Mosselmans (D6) werd derde. In divisie 7, de laagste bij de meisjes, was Janne Lambrechts (D6). Ze hield zich staande tussen het Waals geweld en legde beslag op de tweede plaats.

Het was weer een mooie strijd in sporthal Blocry. Op naar fase 3!

 


LOGO SPORT VLAANDEREN