Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Landelijke interclub - speelweek 12

De terugronde werd afgelopen weekend op gang geschoten en er zaten al enkele mooie affiches tussen. We overlopen ze naar goede gewoonte reeks per reeks…

Landelijke heren A

In deze reeks was het uitkijken naar de topper tussen het nummer 2 en 3 in de stand, namelijk Rooigem Gent C en Hamme A. Hamme kon in de heenronde nog de maat nemen van de provinciegenoot, maar deze keer waren de Gentse spelers duidelijk klaar voor de strijd. Brecht Vyncke, Jordy Ghequiere, Nic Bockaert en Davy de Ghein werden in het team gedropt. Enkel Davy had in de heenronde ook deelgenomen. Bij Hamme geen wijzigingen ten opzichte van de heenronde. Daar werd gerekend op zeges voor Yannick de Kegel, Jordy de Schoesitter, Michael Heyninck en Lieven Mettepenningen. Rooigem liet er echter geen gras over groeien en nam een furieuze start. Een 0-6 tussenspurt was het gevolg en de punten waren toen al grotendeels binnen. Uiteindelijk stond er 4-12 op het bord. Brecht en Jordy bleven foutloos bij Rooigem Gent. Ook interessant was het duel tussen Bilzen en Sukarti. Na 10 wedstrijden stonden er al 7 belles op het blad. Op het blad prijkte toen echter een 7-3 voorsprong voor de Limburgers. Zij stoomden nadien door naar een 13-3 zege onder impuls van de ongeslagen Maarten Appermont. Bilzen komt zo op gelijke hoogte van Sukarti op een gedeelde vierde plaats. Onderin deed Paal de beste zaak. Op bezoek bij Vilvo werd een nipte 7-9 zege behaald. Ook hier spanning troef met maar liefst 4 van de 5 belles die in het voordeel vielen van de Limburgse formatie. Paal neemt zo verder afstand van de achterhoede. Vilvo staat op de 9de plaats met 1 punt voorsprong op Nodo (die Lauwe B te grazen namen met 4-12 ondanks vier zeges van Stan Roelens). Voor Tecemo en Lauwe lijkt de achterstand onoverbrugbaar, al weet je maar nooit natuurlijk…

Landelijke heren B

Ook in speelweek 12 waren de Gierle-boys ongenaakbaar. Kuurne A, 10de in de stand, werd met vlotte 12-4 cijfers opzij gezet dankzij een nieuwe 4 op 4 van Ken Gielen. Maar ook eerste achtervolger, Merelbeke C, had weinig moeite met de West-Vlamingen van Wielsbeke-Leieland. Onder impuls van een ongeslagen Benny de Nayer en Marijn Waeyenbergh werd een vlotte 5-11 zege binnengehaald. Smash Dolfijn heeft duidelijk de titelambities opzij gezet en gaf de punten cadeau aan Schulen. En wanneer ook de vierde achtervolger, Turnhout, punten laat liggen in een Antwerps duel tegen Zoersel, lijkt enkel nog Merelbeke over als concurrent voor de titel. Onderin deden twee ploegen uitstekende zaken. Uiteraard Zoersel die zo naar de 11de plaats springen dankzij de 9-7 winst tegen Turnhout, maar ook Morata Mol. In een rechtsteeks degradatieduel namen zij met 7-9 de punten mee uit Ninove. Jens Vanhoof en Wilfried Vermeulen hadden met hun 3 op 4 een groot aandeel in deze nipte zege. In de stand springt Morata Mol nu naar de 8ste plaats, 2 punten lager vinden we Ninove, en nog iets verder staat het trio Kuurne, Zoersel en Wielsbeke-Leieland. Hier woedt de degradatiestrijd nog hevig.

Landelijke heren C

In deze reeks stond de absolute topper van de speeldag op het programma. Hasselt United kreeg Dylan Berlaar over de vloer, de strijd tussen het nummer 1 en 2 in de stand. Bij winst sprongen de Limburgers naar de eerste plaats, bij verlies zag de toekomst er voor Dylan Berlaar heel rooskleurig uit. Dat het beide ploegen menens was, bleek ook bij aanvang. Bij Hasselt werd gerekend op het viertal Steven Goris, Jasper Castermans, Michel Bex en Rebecca Gerrits. Terwijl de Antwerpenaren afzakten met Jorne Bickx, Wim Evens, Joeri Huyskens en Ben Verbeke. Het werd dan ook een strijd om duimen en vingers bij af te likken. Halverwege: enigszins verrassend 5-3 voor Hasselt United. In de resterende 8 wedstrijden, nog 4 belles. Vier belles die allemaal gewonnen werden door Berlaar. Het verschil zit hem soms in de details. Einduitslag: 7-9 winst voor Berlaar. De Antwerpenaren zetten zo een eerste grote stap richting de titel en hebben nu een driepuntenkloof op eerste achtervolger Limburg United. Het verschil tussen het nummer 5 en 11 in de stand bedraagt ook na speelweek 12 nog slechts 6 punten. Onderin deed Maldegem een uitstekende zaak door Herckenrode puntenloos naar huis te sturen. Kristof Hoste bleef ongeslagen bij de Oost-Vlamingen. Toch blijft de kloof met de tiende plaats nog steeds 3 punten. Ook Sobeka verloor voor het eerst dit seizoen niet. Tegen Lembeek, derde in de stand, werd een gelijkspel behaald. Het eerste puntengewin voor de West-Vlaamse formatie dit seizoen.

Landelijke dames

Ook bij de dames was het uitkijken naar een topper. Leopoldsburg en Lipalet streden in een onderling duel voor de tweede plaats. Het thuisspelende Leopoldsburg kon deze week rekenen op de talenten van Hilde Torfs, Els Lemmens en Charlotte Stalens. De bezoekers uit Sint-Huibrechts Lille traden aan met Leen Cardinaels, Linda Triki en Marlies Achten. Spanning werd verwacht en werd ook geleverd door de speelsters. Lipalet nam de beste start met een 1-3 voorsprong, maar nadien nam Leopoldsburg het over en stoomde door naar 5-3. Een zege werd het echter niet, want uiteindelijk kon Lipalet nog een gelijkspel uit de brand slepen, mede dankzij de ongeslagen Leen Cardinaels. Lachende derde in dit verhaal is ongetwijfeld Schulen. Zij blijven dankzij dit gelijkspel alleen op kop met 1 wedstrijd minder gespeeld.

LOGO SPORT VLAANDEREN