Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

ITTF Hopes

Matt Closset is gekwalificeerd voor het Hopes Program van de ITTF. Met het initiatief wil de internationale tafeltennisfederatie aanstormende talenten een platform toereiken waar kruisbestuiving centraal staat. De grootste talenten van alle verschillende continenten worden uitgenodigd om deel te nemen aan de stage. Van 8 tot 14 december zal Matt Closset in Jordanië trainen samen met de beste leeftijdsgenoten. De ITTF zal ook toptrainers uitnodigen om de trainingen in goede banen te leiden. 

Een tijdje geleden was Matt Closset samen met een sparringspartner Urban aan het trainen in Leuven onder leiding van VTTL-trainer Wesley Van Den Noortgate. Tijdens deze training stond Wesley in contact met ITTF-trainers Dominique Plattner en Massimo Constantini die Matt via de laptop aandachtig in het oog hielden. Lees een verslag van deze training hier

Na deze training werden Matt Closset en Wesley Van Den Noortgate uitgenodigd voor de Eurotalents stage in Slovenië. Hier kwamen de grootste Europese talenten tussen 10 en 12 jaar samen. Lees hier het verslag van de stage. Matt maakten een sterke indruk op de ITTF-trainers tijdens deze stage en werd genoteerd als kandidaat deelnemer aan het Hopes Program in december. 

Ondertussen is de definitieve selectie voor het Hopes Program, langs Europese zijde, ingevuld. Matt Closset mag, samen met de Engelsman Kacper Piwowar en de Tsjech Jakub Kabelka, de Europese eer hoog houden tijdens de intensieve stageweek in Jordanië. Veel succes Matt!