Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Internationaal Jeugdtornooi Grand-Est 2023

Tijdens het weekend van 16-17 december trok de VTTL met 4 spelers naar het sterk bezette tornooi van Grand Est in Frankrijk. Aiden Cepeda Braekmans, Ella Vermandel, Temperance Tang en Lotte Nuyttens mochten het daar opnemen tegen delegaties uit Frankrijk, Zwitserland, Nederland, Duitsland, Luxemburg en België. Bryan Zhang was ook geselecteerd maar moest wegens ziekte afmelden.

Ella (2013): Na haar overwinning op het internationaal tornooi van Namen trok Ella met vertrouwen naar het internationaal tornooi van Grand Est. Dit tornooi is traditioneel erg sterk bezet dus ze mocht zich aan stevige tegenstand verwachten. Na 2 verliesmatchen eindigde Ella uiteindelijk 4de in haar poule. Dit was net voldoende om de 1/4 finale te halen maar daar wachtte met Agathe Adolff een stevige klepper, die op de steun van het thuispubliek kon rekenen. Ella krikte haar spelniveau echter serieus op en ze wist de maat te nemen van de gedoodverfde favoriete. In de halve finale stoomde ze door tegen een tegenstandster die ze ook al in de poule wist te verslaan. In de finale wachtte opnieuw Louise Lounas, waar Ella in de poule nog van verloren had. Ella speelde echter opnieuw een heel sterke wedstrijd en liet Louise nooit in de match komen. Met het internationaal tornooi van Grand Est schrijft Ella een heel mooi tornooi op haar palmares.

Temperance (2012): In een poule van 8 wist Temperance de 2de plaats te behalen. Ze plaatste zich hiermee voor de 1/4 finale. Daarin kwam ze uit tegen de Française Léonie Jacquier. Temperance speelde een goede wedstrijd tegen deze noppenspeelster en kon met 3-1 haar plaats in de halve finale verzekeren. Daarin moest ze het opnemen tegen de sterke Chloé Huang van Val de Marne. Ondanks een goede wedstrijd moest Temperance zich toch gewonnen geven. In de wedstrijd voor het brons wist ze gelukkig wel afstand te nemen van Flavie Jiao waardoor ze andermaal een podiumplaats aan haar palmares kan toevoegen.

Lotte (2009): Na overwinningen op de internationale tornooien van Hasselt, Charleville-Mézières en Namen was Lotte opnieuw gemotiveerd om een goed resultaat te behalen op het tornooi van Grand Est. In haar poule liet ze alvast het beste beloven door al haar matchen te winnen. Hiermee plaatste ze zich rechtstreeks voor de 1/4 finale waarin ze het opnam tegen de Française Eva Pageze. Het werd een spannende wedstrijd die alle kanten uit kon maar uiteindelijk kwam er een einde aan de winnig streak van Lotte. Nadien toonde ze nog wel haar klasse door haar volgende wedstrijden te winnen en beslag te leggen op de 5de plaats.

Aiden (2015): Als jongste in zijn leeftijdsreeks moest Aiden het ook opnemen tegen spelertjes van het geboortejaar 2014. In zijn poule eindigde Aiden 2de waardoor hij zich verzekerde van een plaats in de 1/8 finale. Daarin nam hij het op tegen een spelertje met lange noppen die eveneens 2de was geëindigd in een andere poule. Ondanks een goede en verstandige wedstrijd moest Aiden in de belle nipt zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Op dit tornooi wordt er nog verder gespeeld voor elke plaats en Aiden eindigde uiteindelijk 10de (op 33 deelnemers).

Alle resultaten zijn terug te vinden op de webpagina van Grand Est (zie link onderaan).

Speler(s): 
Aiden Cepeda Braekmans
Temperance Tang
Lotte Nuyttens
Ella Vermandel
Coach(es): 
Jo Willems
Datum: 
zaterdag, 16 december, 2023 tot zondag, 17 december, 2023
Plaats: 
Pont-A-Mousson