Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Federatie statement

Na de trieste gebeurtenis in Beveren staat gelijkheid van personen terug op de voorgrond. Als federatie willen we een duidelijk statement maken omtrent gelijkheid in de sport en de samenleving. We streven naar een samenleving waar sport en gelijkheid centraal staan. 

Als federatie is het onze taak om het tafeltennis in Vlaanderen te promoten. Het promoten van een sport is enkel mogelijk wanneer de sport voor elke deelnemer veilig kan gebeuren. Met het beleidsdomein ethisch verantwoord sporten maken we onze clubs en leden bewust van de noodzaak aan gelijkheid en veiligheid in de sport.  

Het is onze plicht om ervoor te zorgen dat ieder lid zich goed voelt en kan sporten in een veilige omgeving. We zeggen kordaat NEE tegen pesten, racisme, discriminatie, geweld of ongepast seksueel gedrag. 

Binnen onze federatie kunnen sporters, ouders, begeleiders of andere betrokkenen terecht bij onze API (aanspreekpersoon integriteit – Frederik Noppe) met een vraag, vermoeden en/of klacht. Ook de clubs hebben een specifieke Club-API waar men op lokaal niveau terecht kan voor vragen, vermoedens en klachten. 

Samen bannen we ongelijkheid in onze sport en samenleving.