Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Europe Trophy

De Europese Tafeltennisunie (ETTU) heeft een nieuw Europees bekertornooi (voor mannen en vrouwen) in het leven geroepen: de Europe Trophy. Alle clubs, van welk niveau ook, kunnen inschrijven.

In Europa kunnen zestien van de beste clubs in actie komen in de Champions League, nog eens zestien mogen aantreden in de Europe Cup. Wie aan welk tornooi mag deelnemen, bepaalt een clubranking, opgemaakt op basis van de Europese resultaten van de voorbije drie jaar.

Van Belgische kant is dit jaar alleen Sokah gekwalificeerd om deel te nemen aan de Europe Cup, misschien zelfs de Champions League. En als meer clubs niet wensen deel te nemen, dan komt ook Logis Auderghem in aanmerking om zich in te schrijven voor de Europe Cup.

Nieuw is dat de clubs, die op de Europese ranking volgen vanaf de 32ste plaats, of wie nog nooit deelnam aan een Europacup, zelfs om het even op welk niveau de club in ons land speelt, zich mag aanmelden voor de Europe Trophy. De ETTU maakt dat tornooi zo interessant en goedkoop mogelijk voor de deelnemers. Inschrijven kost 250 euro en gespeeld wordt tegen clubs uit Nederland, Luxemburg, het noorden van Frankrijk, een streep in Duitsland.

Wie interesse heeft, moet zich inschrijven voor 15 juli (zie inschrijvingsformulier). Deelnemen kost 250 euro.

Wie meer info wil: info@vttl.be.