Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Ethiek in de Sport

Ethiek in de sport, het blijft steeds een actueel thema in de media. Maar ook binnen de federatie wordt heel wat aandacht besteed aan dit punt. Binnen de federatie en clubs werken we al enkele jaren met club-API's (aanspreekpunten integriteit). In maar liefst 159 clubs is ondertussen zo'n club-API actief. Zij staan in nauw contact met het clubbestuur en doen regelmatig aanbevelingen om het "sporten in en buiten de club" aangenaam te houden. 

Week "Ethiek in de Sport"
Grensoverschrijdend gedrag, racisme, doping in de sport, seksueel misbruik: het zijn allemaal zaken die de afgelopen jaren jammer genoeg te vaak in beeld kwamen in het nieuws. Regelmatig krijgen wij dan ook de vraag of er vormingen, uitwisselingsmomenten of infosessies georganiseerd worden. ICES (het Internationaal Centrum voor Ethiek in de Sport) bedacht daarom de week “Ethiek in de Sport”. Deze gaat in 2022 door van 16 tot en met 21 mei. Heel wat thema’s zullen aan bod komen. Van zodra daar een volledige planning is opgemaakt, brengen we jullie uiteraard op de hoogte. 

Wie niet bij de pakken wil blijven zitten, kan uiteraard terecht op de vormingen die ICES nu reeds aanbiedt. Op de webpagina https://www.ethischsporten.be/kalender/ kan u bekijken welke items binnenkort aan bod komen. Zeker de moeite waard om te bekijken.

Ethisch sporten wordt hoog in het vaandel gedragen bij onze federatie. U kan hiervoor heel wat info, voorbeelddocumenten en handige tools terugvinden op de webpagina van Ethisch Verantwoord Sporten: https://www.vttl.be/content/ethisch-verantwoord-sporten

Laat ons samen strijden voor een veilig klimaat, voor jong en oud.

 


LOGO SPORT VLAANDEREN