Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

World Tour Qatar 2019

Topprestaties van de Belgen in Qatar

We beleven hoogdagen voor het Belgische tafeltennis in Qatar. Afgelopen woensdag kon Cédric Nuytinck zich op dit prestigieuze Platinum Series Event reeds plaatsen voor de hoofdtabel na winst tegen twee heuse wereldtoppers. Eerst werd Ricardo Walther opzij gezet, de Duitse nummer 34 van de wereld. En in de laatste kwalificatiefase klopte Cé ook nog eens de Indiër Achanta Sharath Kamal, het nummer 33 van de wereld, na 7 intense sets. Donderdag breidde Cé echter een heus vervolg aan dit succes. Hij nam het op tegen het nummer 6 van de wereld, de Braziliaan Hugo Calderano. Een heuse wereldtopper dus, maar Cé liet zich niet doen. Hij nam van bij aanvang het initiatief in handen en liet de Braziliaan alle kanten van de tafel zien. Even leek een comeback nog in de maak, maar in de zesde set vond Cé het genoeg. Een nieuwe zege voor Cédric die zo doorstoot naar de laatste 16 op dit Platinum Series Event. Lang geleden dat een Belg nog zo ver kon geraken op zo'n evenement. De 8ste finales waren wel het eindstation uiteindelijk. Tegen de Zweed Mattias Falck liep het niet van een leien dakje. Cédric pakte wel nog de eerste set, maar moest dan 3 sets lang achtervolgen. Set 5 ging dan terug naar de Belg, maar ook Mattias vond 6 sets voldoende. Een 2-4 nederlaag voor Cé, maar een heel geslaagd tornooi in het enkelspel. Maar liefst 45 spelers uit de top 50 van de wereld waren aanwezig. En daar kon hij zich mooi tussenscharen met een plaats bij de beste 16. Chapeau...

En ook in het dubbelspel succes voor de Belgen. Eerst maakten Martin Allegro en Florent Lambiet gehakt van het Braziliaanse duo Calderano-Tsuboi, en even later scoorde ook Cé met de Poolse gelegenheidspartner Jakub Dyjas. Zij haalden het na 5 spannende set knap van het duo Groth-Pitchford. Beide duo's kwamen zo terecht op de hoofdtabel. Daarin bleek het duo Nuytinck-Dyjas opnieuw uitstekend in vorm. Zij klopten het duo Liao/Lin met nipte 3-2 cijfers. Deze spelers uit Chinese Taipei wonnen vorige week nog het dubbeltornooi in Oman. In de kwartfinales ging het Zweedse topduo Karlsson-Falck voor de bijl met 3-2. Om de finale te bereiken dienden ze voorbij het Duitse topduo Boll-Franziska. Jammer genoeg bleek dit duo met 0-3 te sterk. Voor Allegro-Lambiet eindigde het dubbeltornooi op de hoofdtabel in de 8ste finales. Ho en Wong uit Hong Kong bleken met 3-0 te sterk. Ho en Wong spelen overigens in de andere halve finale tegen Jeoung en Lee uit Zuid-Korea. U ziet het goed, geen enkel Chinees duo meer over, wat op zich al een sensatie op zich is op dit evenement.

En nog was het niet over. Want ook in het gemengd dubbelspel konden Cédric en Lisa Lung zich plaatsen voor de tweede voorronde. Zij namen eerst de maat van het Wit-Russische duo Khanin-Trigolos. Voor een plek op de hoofdtabel moesten ze voorbij het Oostenrijkse duo Fegerl-Polcanova. Jammer genoeg zat hier net geen nieuwe stunt in van ons Belgische mixed-team. 

 

Speler(s): 
Cedric Nuytinck
Lisa Lung
Coach(es): 
Alexei Smirnov
Datum: 
dinsdag, 26 maart, 2019 tot zondag, 31 maart, 2019
Plaats: 
Doha

 


LOGO SPORT VLAANDEREN