Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WK Junioren

Laurens Devos kon zijn 3 poulewedstrijden winnen, al was dat niet altijd een evidente opgave. Laurens won van de Chinese Nieuw-Zeelander Xu met 4-2, deze zomer verloor Laurens nog met 4-0 van Xu. Tegen de Portugees Amorim won Laurens vlotter met 4-1. In zijn laatste poulewedstrijd moest Laurens alles uit de kast halen tegen de hoger gerangschikte Kulczycki uit Polen, Laurens won na een erg hoogstaande wedstrijd met 4-2. Er was slechts 1 gekwalificeerde per poule, waardoor je direct in de 16de finales terecht kwam, daarin moest Laurens het opnemen tegen het Taiwanese reekshoofd Li. Het werd een lange en zenuwslopende wedstrijd die Laurens met 3-4 verloor, na een slechte start in de zevende set. Slechts drie Europeanen plaatsten zich voor de achtste finales.

Voor Olav Kosolosky (eerstejaar junior) was dit WK een ideale manier om ervaring op te doen. Hij werd ingedeeld in een ijzersterke poule met Grebnev (RUS), Kolodieczeck (AUT) en Chirita (ROU). Olav verloor zijn eerste twee wedstrijden met 11-13 in de beslissende zevende set en kon in zijn laatste wedstrijd mentaal geen vuist meer maken tegen de Roemeen Chirita (2-4). Olav haalde een goed spelniveau en kan dit hopelijk meenemen naar volgend jaar.

Olav Kosolosky bereikte met zijn Koreaanse partner Wee Yeji de hoofdtabel in het dubbel gemengd na winst tegen Baltushyte en Rukliatsou (BLR). In de eerste ronde bleek het Chinese duo Xu en Shi te sterk voor Kosolosky en Wee. Laurens Devos was met de Sloveense Vovk rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel, in de eerste ronde konden ze stunten door met 3-1 te winnen tegen Li en Chen uit Taiwan. In de 16de finales wonnen ze met 3-1 tegen Shah en Selvakumar uit Indië. In de achtste finales kon geen vuist gemaakt worden tegen het Chinese duo Yu en Qian uit China. 

Afbeelding(en): 
Speler(s): 
Laurens Devos
Olav Kosolosky
Coach(es): 
Carlo Agnello
Datum: 
zondag, 2 december, 2018 tot zondag, 9 december, 2018
Plaats: 
Bendigo

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar