Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WK junioren

Enkel jongens

Laurens Devos, die slechts op het laatste moment opgeroepen werd voor het WK, leverde in de kwalificaties een uitstekende prestatie af. Als laagste in zijn poule kon hij zijn twee wedstrijden winnen respectievelijk tegen de Amerikaan Jack Wang en de Egyptenaar Youssef Abdem-Aziz. In de 32ste finales verloor hij van de sterke Rus Chernov.

Enkel meisjes

Lisa Lung overleefde vlot haar kwalificatiepoule en kende weinig last van haar tegenstanders, ze won met 4-2 van de Hongaarse Feher en met 4-0 van de Canadese Cote. Ook Eline Loyen leverde een mooie prestatie, ze won tegen het nummer 3 uit haar poule Abousetta met 4-0, daarna kon ze ook de hoger gerangschikte Imre uit Hongarije kloppen waardoor ze zich verzekerde van een plaats op de hoofdtabel. Margo Degraef won tegen de Portugese Maciel met 4-3 en verloor tegen de Aerikaanse Jha met 4-1. Het werd sets tellen in haar poule en jammer genoeg kon ze zich op basis hiervan niet plaatsen. In de 32ste finales verloor Eline met 4-2 tegen de Noord-Koreaanse Ko na een verdienstelijke wedstrijd. Lisa Lung kon haar eerste wedstrijd winnen tegen de Engelse Tsaptsinos na een heuse thriller: 12-10 in het voordeel van Lisa in de zevende set. In de 16de finales bleek Soo uit Hong-Kong te sterk voor Lisa, het werd 4-0.

Dubbel meisjes

Margo Degraef en Marie Maesen verloren hun voorrondewedstrijd met 3-1 tegen een sterk duo uit Zuid-Korea. Eline loyen en Lisa Lung waren rechtstreeks geplaats voor de eerste ronde van de hoofdtabel. Daarin wonnen ze tegen het Turkse duo Kulkacen en Ozkaya in een beslissende vijfde set. In de achtste finales bleek het Koreaanse duo An en Kim te sterk voor onze meisjes, het werd 3-0 in het voordeel van de Koreanen.

Dubbel jongens

Laurens Devos speelde samen met Thibaut Darcis. In de eerste ronde werd vlot gewonnen van een duo uit Nieuw-Zeeland. In de 16de finales bleken Hwang en Park net iets te sterk voor het Belgische gelegenheidsduo.

Dubbel gemengd

Thibaut Darcis / Eline Loyen, Florian Cnudde / Margo Degraef en Valentin Pieraert / Marie Maesen overleefden de kwalificatieronde in het gemengd dubbelspel. Lisa Lung en Laurens Devos waren rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Darcis / Loyen wonnen in de eerste ronde knap van het Roemeense koppel Manole / Clapa, daarna werd gewonnen tegen Jha Khanak en Jha Prachi uit de Verenigde Staten. In de achtste finales verloren ze tegen het koppel Ho / Soo uit Hong Kong met 3-0. Devos en Lung overleefden de eerste ronde niet, zij verloren met 3-2 van een duo uit Hongarije. Ook Cnudde en Degraef werden in de belle uitgeschakeld door een duo uit Brazilië. Pieraert / Maesen verloren met 3-0 tegen een duo uit Hong Kong.

Teamcompetitie meisjes

De meisjes verloren tegen een sterk Noord-Korea met 0-3. Tegen Hongarije werd een knappe prestatie afgeleverd door met 3-0 te winnen. De meisjes zullen nu strijden voor de plaatsen 13-20. De meisjes wonnen hun eerste wedstrijd met 3-1, dankzij zeges van Eline Loyen (2) en Lisa Lung (1). Ook in de wedstrijd voor de 13de plaats werd vlot met 3-0 gewonnen van Hongarije.

Teamcompetitie heren

De herenploeg stond op een zucht van de groepszege, er werd nipt met 2-3 verloren tegen Roemenië. Nieuw-Zeeland werd vlot opzij gezet. Voor de posities 13-20 dienden de jongens het op te nemen tegen Egypte. Het werd een heuse thriller die met 3-2 gewonnen werd door de Belgen. Laurens Devos kon op positie 3 zijn wedstrijd winnen. Andere winstwedstrijden kwamen van Valentin Pieraert en Thibaut Darcis. Daarna werd Canada opzij gezet met 3-1. Tegen de Verenigde Staten werd gewonnen met 3-2 waardoor de 13de plaats verzekerd werd.

 

Afbeelding(en): 
Speler(s): 
Eline Loyen
Laurens Devos
Lisa Lung
Margo Degraef
Marie Maesen
Coach(es): 
Marc Closset
Bart Vermoesen
Datum: 
dinsdag, 1 december, 2015 tot maandag, 7 december, 2015
Plaats: 
Vendespace, Parc de Beaupuy, Mouilleron Le Captif, 85021 La Roche Sur Yon