Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

TOP 12

Op de top12 strijden de beste 12 jeugdspelers in elke leeftijdscategorie voor de prijzen. Dit jaar werd de top 12 zeer duidelijk gedomineerd door onze Waalse vrienden. In alle reeksen werden er maar 3 Vlaamse medailles binnen gehaald. 

Bij de meisjes preminiemen maar 1 meisje. Manoe Labaere strandt net buiten de podiumplaatsen op een 4de plaats. Bij de jongens preminiemen speelde Siebe De Winter een zeer sterk tornooi met een zilveren medaille als resultaat. Siebe verzekert zich hierdoor van deelname aan de Euro Mini Champs. Per Gevers had een wat mindere dag en eindigde op plaats 8. Jelle Campers deed het behoorlijk met een 9de plaats.

De meisjes miniemen werden wat "onthoofd" door de deelname van Sara Devos en Julie Van Hauwaert bij de cadetten. Maithe Belmans haalde het beste Vlaamse resultaat met een 7de plaats net voor Maria Kovtoun (8ste) en Lohren Ballings (9de). Op de 11de plaats vinden we nog Louise Cuvelier terug. Bij de jongens miniemen was het Tom Closset die een knappe bronzen medaille binnen haalde. Lander Moens vocht na een moeilijkere start terug en nestelde zich op plaats 9. Matthias Aerts kon nog nipt met een 11de plaats de laatste plaats vermijden. 

4 Vlaamse meisjes bij de cadetten. Sara Devos trekt haar goede vorm door maar mist net het podium. Sara verloor enkele nipte wedstrijden. Julie Van Hauwaert eindigde op een 6de plaats net voor Anouk Beniers. Liya Bouwens kon beslag leggen op plaats 9. Bij de jongens cadetten waren er maar 2 Vlaamse deelnemers. Elijah Rivera Lafargue kon bijna het podium ruiken maar eindigde opnieuw op een 4de plaats. Felix Cuvelier deed wat hij kon en won enkele mooie wedstrijden. Uiteindelijk moest hij tevreden zijn met plaats 10.

Gelukkig was er nog Laurens Devos met een gouden medaille bij de jongens junioren. Laurens sluit zo zijn carriere als jeugdspeler af met een knalprestatie. Olav Kosolosky was wat teleurgesteld met zijn 4de plaats. Met Yordi de Wel op 8 en Nick Blokken op 11 hadden we nog 2 spelers in de subtop. Bij de meisjes junioren geen namen bovenaan. De hoogste Vlaamse speler was Isabel Devos op een 7de plaats. Daarna vinden we nog een rij Vlaamse dames terug met Britt Buekers (8ste), Sofie Van Meerbeek (9de), Jolien Beniers (11de).

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar