Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Olav Kosolosky mikt op BK-titel

Olav Kosolosky (16) is een Belgische topper in wording. Zondag pakte de Oost-Vlaming op indrukwekkende wijze de Vlaamse titel bij de heren B. Met vorig jaar een bronzen medaille op het EK cadetten en een selectie voor de World Cadet Challenge kan hij op internationaal vlak ook al wat adelbrieven voorleggen. What’s next?

Geschreven door Ivan Crabbe

Als grote favoriet startte Kosolosky aan het Vlaams kampioenschap bij de B’s in Aalst (Sportcomplex Schotte). Het was een sterk bezette editie met onder meer nog Davy Vanvinckenroye, Ken Waegeman en Florian Van Acker als deelnemers. Kosolosky nam een sterke start en won al zijn poulewedstrijden met 3-0. Hij krikte zijn niveau nog op en kwam in de finale tegen Ken Waegeman (B0) uit. Een spannende clash kondigde zich aan, maar daar had Olav geen zin in. Na even warmdraaien zette hij de wedstrijd helemaal naar zijn hand en schonk zichzelf de Vlaamse titel. “Deze titel was mijn doel”, vertelt Kosolosky. “Ik was topfavoriet, maar ik wist wel dat er spelers waren die mij konden kloppen. Mijn loting viel mee en enkel in de finale moest ik tegen een B0 spelen. Ik mik nu op de Belgische titel. Vorig jaar heb ik er in de finale net naast gepakt. Volgend seizoen hoop ik om A te worden en wat meer wedstrijden in superdivisie te kunnen spelen”, aldus de speler van Sokah Hoboken.

Timo Boll
Kosolosky werd door zijn sterke internationale prestaties in 2017 door de VTTL eveneens verkozen tot Talent van het Jaar. “Het brons op het Europees kampioenschap cadetten was mooi. We hebben met ons team (dat ook nog bestond uit Nicolas Degros en Adrien Rasenfosse) onze job gedaan. Ik ben ook naar Fiji kunnen gaan voor de World Cadet Challenge (Team Europa). Dat waren mooie ervaringen. Ik ben supertevreden over het afgelopen jaar. Nu wil het waarmaken bij de juniores. Met het nieuwe ranking systeem ben ik serieus gezakt (plaats 861 red.). Top honderd om te beginnen zou ik graag halen, top vijftig zou ik zelfs durven ambiëren. Deelname aan de Spelen staat ook op mijn lijstje. Ik denk dan eerder aan 2024 en 2028. Heb ik idolen? Iedereen heeft als voorbeeld een Chinees. Fan Zhendong vind ik wel ongelooflijk. Timo Boll zou ik wel als mijn idool beschouwen. De Duitser staat al zo lang aan de top en nu speelt hij beter dan ooit. Vooral ook zijn sportiviteit en imago spreekt me aan, daar wil ik me aan spiegelen.”