Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Nationaal jeugdcriterium fase 2

Op 5/11/2017 ging de 2de fase van het nationaal jeugdcriterium door. Konden de Vlaamse spelers de hoopgevende resultaten bevestigen? Het werd een dag vol met wisselende emoties!

Resultaten jongens

In de hoogste afdeling bij de jongens had Olav Kosolosky (Sokah Hoboken) het zeer moeilijk. Olav won 3 wedstrijden en zakt hierdoor nipt uit zijn poule. Dit scenario had niemand voordien kunnen schrijven. In de 2de afdeling zijn er geen Vlaamse stijgers of dalers te bespeuren. Nick Blokken (Hasselt) kwam er nog het dichtste bij op een 3de plaats.

In de 3de afdeling gebeurden er wel de strafste zaken! RESERVE Matthias Vanvinckenroye (Hoeselt) verbaasde vriend en vijand door als D4 te winnen van  B6/C0/C2/... en hierdoor beslag te leggen op de 2de plaats. Sander Grosemans (Hoeselt) eindigt 3de maar mag de volgende fase toch naar divisie 2. In 3de afdeling B mag Felix Cuvelier (Gullegem) zich opmaken voor een strijd in 2de afdeling tegen allemaal B spelers. Hij eindigde op een 2de plaats.

In afdeling 4 noteerden we een knappe prestatie van Floris Surmont (Schulen) die 2de eindigde in zijn reeks. Voor Jitse Wouters (Zoersel), Jelle Waelburgs (Leuven) en Fabian Werner (Oostduinkerke) zit het avontuur er voor dit jaar op. Lander Moens (Nodo) wist als miniem zich wel te handhaven tussen allemaal oudere spelers.

In afdeling 5 komen we bij de hoogste reeks bij de miniemen. Daria Vandenheede (Gullegem) en Matthias Aerts (Zoersel) bleven rustig in de middenmoot cirkelen. Voor preminiem Siebe De Winter (Berlaar) ging het in deze reeks nog wat te snel. Hij zakt opnieuw een reeks. In 6de afdeling betaalde Nathan Jans (Aarschot) het gelag waardoor hij zakt naar 7de afdeling. 

Als preminiem in de miniemen reeks heeft Per Gevers (Gierle) het niet makkelijk. Samen met Pepijn Surmont (Schulen) gingen zij de strijd aan met enkele Waalse D6 spelers om te stijgen naar afdeling 6. Uiteindelijk delven deze 2 heren het onderspit en blijven zij in de reeks. Mathis Flebus (Orka) zakt uit afdeling 7.

Zijn plaats wordt echter ingenomen door Wannes Vanheule (Gierle) die met een perfect parcours liet zien uit het goede hout gesneden te zijn. In dezelfde reeks is het verhaal van Yeabsera Verliefde (Rooigem) afgelopen. Met 1 winstwedstrijd wist hij zich niet te handhaven in afdeling 8.

Bij de hoogste afdeling van de preminiemen waren er vooral Waalse kanshebbers. Jelle Campers (Merksplas) deed elke match zijn best maar moest opnieuw tevreden zijn met een 4de plaats. Arne Van Damme (Diest) had het moeilijker en zakt uiteindelijk terug naar divisie 10.

De plaats van Arne zal worden ingenomen door Vitja Lutsenko (Sokah Hoboken). Vitja won zijn afdeling met maar 1 verlieswedstrijd. Hij stijgt hierdoor vlot naar de hoogste afdeling van de preminiemen. Vitja is nog 1ste jaars preminiem - een man met toekomst, zoveel is duidelijk. In deze reeks waren het opnieuw 2 Vlaamse spelers die zakken uit hun reeks. Voor Senne Kiekepoos (Schulen) en Aerjen Thijs (Zandvoorde) was de reeks net iets te zwaar.

In afdeling 11 waren er geen Vlaamse stijgers of zakkers. In afdeling 12 zorgde een Gullegemse invasie ervoor dat Andres Vandenheede en Nathan De Bosschere op het einde bovenaan staan. Zij stijgen naar afdeling 11. Voor Xander Stroobant en Anthony Van Heue zit het NJC erop.

Resultaten meisjes

Als miniem in de hoogste afdeling was het bang afwachten voor Julie van Hauwaert (Zandvoorde). Na enkele inloopwedstrijden tegen A-speelsters knokte Julie zich echter in de poule. Uiteindelijk won ze 4 wedstrijden wat haar een 4de plaats geeft in 1ste afdeling. Een uitzonderlijk knap resultaat!

In de 2de afdeling ontlopen Isabel Devos (Berlaar) en Sofie Van Meerbeek (Leuven) nipt de promotie. Fran Laenen valt uit divisie 2 na een mindere dag.

In 3de divisie noteren we een sterk spelende Liya Bouwens (Zandvoorde) die haar plek opnieuw verovert in afdeling 2 door een foutloos parcours af te leggen.Nieuwkomers Maria Kovtoun (Lanaken) en Maithe Belmans (Geelse) deden het ook zeer goed en blijven in de poule. Kseniya Myrzoyeva had met 1 gewonnen partij niet genoeg om zich te handhaven.

Louise Cuvelier (Gullegem) stijgt in afdeling 4 na een zeer sterke 2de kwalificatiefase. Eva Desmet (Meulebeke)had een wat mindere dag en zakt naar afdeling 5. Haar plaats wordt ingenomen door Fleur Desmet (Meulebeke) en Manoe Labaere (Zandvoorde). Beide dames deden het voortreffelijk en kunnen terug een rijtje hoger kijken. Voor Chelsy Lisabeth (Zandvoorde) gin het wat te snel waardoor zij uit het NJC tuimelt.

Bij de meisjes preminiemen deed Evy Vandecasteele (Meulebeke) wat ze kon maar de tegenstand was te sterk. Volgende keer terug in 7de afdeling waar ze Lotte Leysens (Geelse) en Cato Verleye (Zandvoorde) zal ontmoeten. Beide meisjes blijven in hun reeks waarbij de prestatie van Cato opmerkelijk is. Cato Verleye is nog maar van geboortejaar 2011. Eentje om verder op te volgen.

Conclusie

Enkele positieve uitschieters maar toch vooral heel wat dalers op deze fase. Blijven trainen is de boodschap!