Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Nationaal jeugdcriterium fase 1

Datum: 
zondag, 15 oktober, 2017
Plaats: 
Louvain La Neuve

Op de eerste fase van het NJC konden we enkele wisselende Vlaamse resultaten noteren. 

jongens

In 1ste afdeling wist Laurens Devos vrij eenvoudig zijn tegenstanders af te houden. Hij won al zijn wedstrijden. In 2de afdeling waren er geen Vlaamse stijgers. Voor Aneca Basten was de reeks wat te zwaar waardoor hij volgende keer uitkomt in de 3de afdeling. In 3de afdeling noteren we vooral een zeer sterke Rivera Elijah Lafargue. Hij wist ongeslagen zijn reeks te winnen. Voor Jelle Waelburgs en Jochem Lembrechts komt er een vervolg in 4de afdeling.

In 5de afdeling, de hoogste afdeling bij de miniemen zette Lander Moens enkele knappe resultaten neer. Als D4 stijgt hij naar een hogere afdeling. Hetzelfde verhaal voor Siebe De Winter bij de miniemen 2. Hij stijgt naar de hoogste afdeling bij de miniemen als preminiem. Joren Bruyninckx zet knap de stap naar divisie 6, Stan Smeyers en Pepijn Surmont gaan van 8 naar 7. 

Bij de preminiemen stijgt een sterk spelende Arne Van Damme van divisie 10 naar divisie 9. Milan Dekeyzer doet hetzelfde een reeks lager. Lander Dannaux deed het nog straffer als NG. Hij wint als NG tegen 6 geklasseerde spelers en speelt volgende keer in afdeling 11. 

meisjes

Onze Vlaamse meisjes deden het zeker bovenaan behoorlijk op dit evenement. Vanaf de 2de fase hebben we ook opnieuw een Vlaams meisje in de hoogste afdeling. Julie Van Hauwaert wist als miniem door te stoten tot afdeling 1 ten koste van Britt Buekers. Daar net onder kwamen Sara Devos en Jolien Beniers op een 3de plaats in hun poule na mooie wedstrijden. Enkel Liya Bouwens had het moeilijk in haar poule en zakt naar afdeling 3.

Opmerkelijk was verderop ook de mooie prestatie van Maria Kovtoun. Zij stijgt verder door naar de 3de afdeling net voor Maithe Belmans en Kesniya Myrzoyeva. In deze heel Vlaams getinte poule hadden Manoe Labaere en Leen Cardinaels het wat moeilijk waardoor zij een poule zakken tot afdeling 5.

Bij de preminiemen hebben we het moeilijk om onze voet te zetten naast onze Waalse collega's. We nemen afscheid van Lotte Nuyttens en Melissa Gyles. Bovenaan bij de preminiemen is de spoeling eerder dun te noemen.

Over 3 weken vindt de volgende fase plaats in Louvain La Neuve. Hopelijk met meer spraakmakende resultaten.

LOGO SPORT VLAANDEREN