Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Loyen en Lung ongeslagen op eerste dag

Eline Loyen (18) en Lisa Lung (17) zijn sterk gestart op het challengertoernooi in De Haan. Zowel bij de U21 en de seniores verloor het topduo van de VTTL geen enkele match. “Ik speel nog niet op mijn beste niveau, maar kon toch al twee cruciale wedstrijden winnen”, verklaarde Loyen.

Geschreven door Ivan Crabbe

In de ochtend werd de U21 competitie betwist. Tegen de niet-geklasseerde Indische Mallika Bhandarkar moest Lisa Lung in haar eerste wedstrijd heel diep gaan. Pas na een vijfsetter kon onze Belgische topspeelster de overwinning binnenhalen. Ook tegen de Zwitserse Celine Reust liep het niet van een leien dakje, maar na setverlies in set twee kon Lung doorstomen naar een 3-1-overwinning. Met twee overwinningen op haar conto mag de speelster nu met vertrouwen uitkijken naar de clash van morgen - om 10u50 -  tegen de Française Leili Mostafavi (WR 302), die eveneens haar twee wedstrijden won. De winnares van dat duel plaatst zich voor de hoofdtabel. Eline Loyen is na twee zeges al zeker van de kwalificatie bij de U21. “Ik moet nog wat wennen aan de zaal en de omstandigheden. Mijn spelniveau is nog niet top, maar het komt hopelijk morgen wel. Toch heb ik twee belangrijke wedstrijden gewonnen en zo de groepswinst veiliggesteld. Ik hoop nu nog ver te geraken bij de U21. In de seniores competitie ben ik reekshoofd, maar daar zal het veel moeilijker worden om resultaten te boeken.”

Voor ex-Belgisch kampioene Nathalie Marchetti en Margo Degraef was het een minder prettige eerste dag. Beide dames speelde zeker verdienstelijke wedstrijden, maar kwamen dat tikkeltje tekort om die deugddoende zege binnen te halen. Op naar beter, maar kwalificatie wordt morgen een zeer moeilijke zaak. Lindsay De Vos en Marie Maesen konden op de eerste dag ook niet van de zege proeven.