Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Junior & Cadet Open Zweden 2015

In Zweden hebben Lisa en Eline zich gekwalificeerd voor de hoofdtabel. En ook daarin zegevierden ze in de eerste ronde. De eerste horde werd vlotjes genomen. Daarna werd gespeeld voor een plaats bij de laatste 8. Eline diende nipt de duimen te leggen (4-2 nederlaag), maar Lisa zegevierde opnieuw. Celine Reust (Zwitserland) ging voor de bijl met 4-1 cijfers. In de kwartfinale moest Lisa voorbij het eerste reekshoofd geraken om in de halve finales te geraken. Jammer genoeg bleek de Japanse Morita te sterk.

Laurens, Olav en Margo werden verwezen naar de troostingsronde. Ook zij kwamen ondertussen opnieuw in actie. Margo en Olav zegevierden, terwijl Laurens het onderspit diende te delven tegen een Koreaan. In de volgende ronde ging Olav voor de bijl. Maar Margo blijft momenteel winnen en zit ondertussen in de halve finale van het troostingstornooi.

In het dubbelspel zijn de Belgen ondertussen uitgeschakeld.

Bij de cadetten kwamen enkel Olav en Laurens nog in actie (de dames waren "te oud"). Beiden behaalden de hoofdtabel en konden doorstoten naar de tweede ronde. Daarin dienden ze echter beiden hun meerdere te erkennen in een Japanner.

In de mini-cadet reeks ten slotte bezorgde Olav de Belgen een gouden medaille. Hij klopte in de finale de Amerikaan Kumar Nikhil. Proficiat...

Speler(s): 
Eline Loyen
Laurens Devos
Lisa Lung
Margo Degraef
Olav Kosolosky
Coach(es): 
Marc Closset
Bart Vermoesen
Datum: 
woensdag, 18 februari, 2015 tot zondag, 22 februari, 2015
Plaats: 
Idrottshuset, Eyragatan 1, SE-702 25 Örebro