Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

European Games 2019

Maar liefst 5 Belgen konden zich kwalificeren voor de European Games, vergelijkbaar met de Olympische Spelen op Europees vlak. Voor het eerst kon ook het mannenteam zich kwalificeren, een topprestatie.

In het enkelspel treden per land maximaal 2 spelers aan. Bij de heren waren dat Cédric Nuytinck en Florent Lambiet, bij de dames traden Lisa Lung en Nathalie Marchetti aan. Ondertussen zijn we daar aanbeland bij de kwartfinales. En daarbij zit wel degelijk nog 1 Belg. Cédric Nuytinck pakte eerst de scalp van Olah Benedek, en in de 8ste finale ging de Kroaat Andrei Gacina voor de bijl na 7 sets. Cé sloeg toe bij zijn 5de matchpunt. Van een heuse thriller gesproken. In die kwartfinale moest hij voorbij Kou Lei voor een plek bij de laatste 4. Jammer genoeg moest Cé hier het onderspit delven na 6 sets. Net geen halve finale voor Cé, maar toch een knappe kwartfinale op dit prestigieus evenement.

De overige Belgen: Florent Lambiet verloor in ronde twee van de Italiaan Stoyanov, terwijl bij de dames Nathalie Marchetti van zich liet spreken. Zij klopte in de tweede ronde de Hongaarse Sandra Pergel, het nummer 71 van de wereld. In de derde ronde kreeg ze geen vat op het spel van de Oostenrijkse Polcanova, het tweede reekshoofd. Lisa Lung moest in de tweede ronde reeds het hoofd buigen voor de Française Laura Gasnier.

In het teamevent moesten de mannen hun meerdere erkennen in het sterke Kroatië. Cé zorgde voor het winstpunt door het nummer 3 van het individuele tornooi, Tomislav Pucar, te kloppen. 

Speler(s): 
Cedric Nuytinck
Lisa Lung
Nathalie Marchetti
Robin Devos
Coach(es): 
Alexei Smirnov
Yannick Vostes
Datum: 
vrijdag, 21 juni, 2019 tot zondag, 30 juni, 2019
Plaats: 
Minsk

LOGO SPORT VLAANDEREN