Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Beker van Vlaanderen

Datum: 
dinsdag, 1 mei, 2018
Plaats: 
TTC Schulen, Manestraat 82, 3540 Herk de Stad

De beker van Vlaanderen ging dit jaar door in de provincie Limburg. In het lokaal van TTC Schulen werd opnieuw gestreden voor 2 titels. 

Bij de heren was de grote favoriet Sokah Hoboken. Zij konden als enigste rekenen op enkele A-spelers, maar met voorgiftpunten is dat nog geen zekerheid uiteraard. Sokah, de titelverdediger overigens, rekende in de halve finales af met Schulen A, met 5-1 cijfers. In de andere halve finale keken Schulen B en Smash Dolfijn elkaar in de ogen. En ook hier was de uitslag 5-1, deze keer wel in het voordeel van het thuisspelende Schulen. In de finale stond er echter geen maat op de Antwerpenaren. Met 5-0 werd de titel binnen gehaald, terwijl Schulen A in de kleine finale de maat kon nemen van Smash Dolfijn.

Bij de dames geen titelverdediger aan de start. PW Diest kon niet rekenen op Nathalie Marchetti (aan het werk op het WK momenteel) en gaf op het laatste moment nog forfait. Zo lag de strijd volledig open, want ook de andere grootheid in de damescompetitie, AFP Antwerpen, kon geen volwaardig team afvaardigen. In de eerste halve finale nam Sint-Truiden nipt de maat van het West-Vlaamse trio uit Lauwe.Terwijl Schulen in de andere halve finale niet veel moeite had met AFP Antwerpen. Een Limburgse finale was dus het gevolg. In de provinciale finale was Schulen nog de beste gebleken, maar op deze finaledag van de Beker van Vlaanderen liet Sint-Truiden haar tanden zien. Sint-Truiden haalde het met 5-3 en pakte zo de titel. In de kleine finale nam Lauwe vlot de maat van AFP Antwerpen en eiste zo de derde plaats voor zich op.

 


LOGO SPORT VLAANDEREN