Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Beker van België

De finales van de Beker van België werden dit jaar gespeeld in het lokaal van TTC Sokah Hoboken. PW Diest was zowel bij de dames als bij de heren de grote favoriet gezien de opstellingen, maar het werd deze keer geen clean sweep voor de Vlaams-Brabanders.

Bij de dames nam Diest het verrassend op tegen Vedrinamur. De speelsters uit Namen hadden in de halve finale de maat genomen van Minerois en hoopten in deze finale ook te stunten. En het begon alvast goed voor Vedrinamur. Na 3 wedstrijden pakten ze een 1-2 voorsprong. En stunt leek in de maak, maar Diest gaf zich niet gewonnen. En na nogmaals 3 spannende wedstrijden ging de titel uiteindelijk wel nog naar PW Diest.

Nathalie Marchetti - Alicia Dubois: 3-0
Marie Maesen - Morgane Guidon: 0-3
Xia Xu - Laurence Junker: 2-3
Dubbel: 3-2
Nathalie Marchetti - Morgane Guidon: 3-1
Xia Xu - Alicia Dubois: 3-2

Eindstand: PW Diest - TT Vedrinamur: 4-2

Bij de heren staat al het ganse seizoen geen maat op de heren van PW Diest. Zij cruisen door de Superdivisie en hebben nu reeds de titel binnen. Het was dan ook uitkijken of het thuisspelende Sokah de dubbel kon vermijden. 

Het begon alvast uitstekend voor de Antwerpenaren. Jeremy Pétiot klopte zowaar Alexey Smirnov en gaf Sokah zo de perfecte start voor deze ontmoeting. Even later hingen de bordjes echter weer al in evenwicht toen Kalinikos Kreanga de maat nam van Laurens Devos. Maar Rajko Gommers gaf het team van Sokah opnieuw de voorsprong en vanaf dat moment keken de Antwerpenaren niet meer achterom. Ook het dubbelspel werd gewonnen en even later pakte Jeremy Pétiot ook Kalinikos Kreanga in en zo kroonde Sokah zich, toch tegen de verwachtingen in, tot bekerwinnaar.

Jeremy Pétiot - Alexej Smirnov: 3-0
Laurens Devos - Kalinikos Kreanga: 0-3
Rajko Gommers - Mohamed Elbeiali: 3-1
Dubbel: 3-1
Jeremy Pétiot - Kalinikos Kreanga: 3-0

Eindstand: Sokah Hoboken - PW Diest: 4-1

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar