Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Beertje Ping

Met een nieuw figuurtje genaamd Beertje Ping wil de Vlaamse tafeltennisliga de sport kindvriendelijker maken. Beertje Ping zal vanaf het seizoen 2017-2018 het gezicht zijn van alle Vlaamse evenementen. Bovendien willen we met dit figuurtje fair play in de kijker zetten. Er zullen verschillende initiatieven zijn:

  1. Tornooi-kaarten Beertje Ping: Beertje Ping speelt graag tornooien. Elke provincie heeft een tornooikaart ontworpen waarop kinderen stempels kunnen krijgen. Op de provinciale en Vlaamse evenementen zullen deze stempels gezet worden door de provinciale trainer of de tornooiverantwoordelijke. Op het einde van het jaar wordt er een beloning voorzien door de provincie. De tornooikaarten worden uitgedeeld aan de spelers op het tornooi zelf.
  2. Club-kaarten Beertje Ping: Beertje Ping traint graag op de club. Alle clubs krijgen kaarten waarop ook stempels gezet kunnen worden per aanwezigheid op een training. De clubs bepalen zelf of ze deelnemen aan dit initiatief. Bovendien kunnen clubs zelf kiezen of ze wel of niet een beloning voorzien. De provincies verdelen deze kaarten zodat elke club deze kaarten ontvangt.
  3. Op de Vlaamse evenementen zal Beertje Ping aanwezig zijn via banners, posters, ... een leuk figuurtje waardoor elk kind graag komt tafeltennissen en kennis maakt met de fair play regels. 

Via een nieuw uitgewerkt fair play beleid (later meer) en Beertje Ping zetten we tafeltennis positief in de kijker. Beertje Ping ziet het in ieder geval helemaal zitten.