Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Beker van Vlaanderen

Datum: 
zondag, 1 mei, 2022
Plaats: 
TTC Werchter, Nieuwe Baan 8, 3118 Werchter

Op 1 mei werd traditioneel de finaledag van de Beker van Vlaanderen afgewerkt. Sokah Hoboken en Hoeselt gingen in Werchter met de trofee lopen.

De vijf provinciale bekerwinnaars, alsook de verliezend finalist van de organiserende provincie, streden voor de titels bij de heren en dames. Het Vlaams-Brabantse Werchter vormde ditmaal het decor van dit jaarlijkse evenement.

Bij de vrouwen waren er twee forfaits: TTC Meulebeke en AFP Antwerpen. Hoeselt en Rooigem Gent mochten strijden voor de Beker van Vlaanderen. De Limburgse vrouwen kregen de favorietenrol toebedicht op basis van hun klassementen. Rooigem leverde toch strijd en kon drie wedstrijden winnen, maar de beker ging uiteindelijk mee naar Limburg. An Martens (B4), Lauren Colla (C4) en Nore Colla (D2) konden vieren en mochten poseren voor de foto met voormalig Belgisch kampioen Norbert Van De Walle.

Veel strijd bij de mannen

Sokah Hoboken was de grote favoriet bij de heren. Er kwamen vijf ploegen opdagen: Woudpalet Houthulst gaf uiteindelijk nog forfait.  Sokah nam in de halve finale vlot afstand van het Vlaams-Brabantse Sukarti Tienen: (5-1). TTC Schulen moest nog twee rondes afwerken voor de finale. Blauwput was in de kwartfinale geen partij voor de Limburgers. Van Rooigem werd er meer tegenstand verwacht en die kwam er ook. Het werd een mooie wedstrijd van hoog niveau tussen de verschillende B-spelers. Drie wedstrijden gingen naar Gent, maar meer lukte niet. Schulen nam het in de finale op tegen Sokah Hoboken. Onder aanvoering van Zhang Dong Ying en Jasper Merckx, die allebei al hun wedstrijden wonnen in Werchter, toonde de Antwerpenaars zich ijzersterk in de finale. Er bleven enkel nog kruimels over voor Schulen. Na de Beker van Antwerpen dus een nieuwe trofee voor Sokah Hoboken. Gefeliciteerd!

 


LOGO SPORT VLAANDEREN