Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Libanon

De WTT Youth Contender van Libanon vindt deze week plaats (14-20 november). Adrien Rassenfosse en Matt Closset zullen België vertegenwoordigen. Op deze pagina kan u de belangrijkste resultaten terugvinden.

Matt Closset kwam vrijdag voor het eerst in actie bij de U13. Hij won zijn eerste wedstrijd vlot van thuisspeler Theo Chanbour. Ook de andere groepswedstrijden kon Matt simpel winnen. Vrijdagavond speelde hij de 1/8ste finale tegen Ahmed Elsabbagh (Egypte). Opnieuw was Closset op de afspraak, 3-0-overwinning kwam er na een mooie wedstrijd. De kwartfinale was jammer genoeg het eindstation. In een zeer spannende wedstrijd toonde de Iraniër Faraz Shakiba zich net een tikkeltje sterker. 
Bij de U15 jongens komt Matt ook in actie. De eerste groepswedstrijden stonden zaterdag op het programma. Met vertrouwen kon hij die aanvatten en dat vertaalde zich ook in twee mooie overwinningen. In de 1/8ste finale keek Closset de Irakees Jabbar in de ogen. Een taaie klant, maar de VTTL-speler kon redelijk vlot doorgaan na een 3-1-overwinning. Yassin Gaber (Egypte) was de tegenstander in de kwartfinale. Het werd opnieuw een mooie wedstrijd. Closset haalde alles uit de kast, maar moest zeer nipt in vier sets de duimen leggen. Opnieuw geen medaille voor Closset, maar hij heeft zich in Libanon goed verweerd tegen de wereldtop. Er komen zeker nog kansen.

Zilver voor Rassenfosse
Adrien Rassenfosse was het eerste reekshoofd bij de U19. Hij leek op weg naar de titel. In de finale toonde de Maleisiër Wong Qi Shen zich echter nog een maatje te sterk. Een gemiste kans op een titel, zeker al je weet dat Adrien in de groepsfase had gewonnen van Shen. België gaat dus met één medaille naar huis. 

Speler(s): 
Matt Closset
Coach(es): 
Marc Closset
Datum: 
maandag, 14 november, 2022 tot zondag, 20 november, 2022
Plaats: 
Jezzine
Opvolging: