Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Feeder Slovenië 2022

Deze week vindt de WTT Feeder van Slovenië plaats. Er komen vijf Belgen in actie: Robin Devos, Adrien Rassenfosse, Louis Laffineur, Margo Degraef en Nathalie Marchetti.

Robin Devos en Margo Degraef legden in Slovenië de laatste hand aan hun voorbereiding voor het BK in Libramont. Het toernooi in Zagreb vorige week was geen onverdeeld succes. Beide VTTL-spelers hoopten in Otocec op betere resultaten.

Margo Degraef (23) begon haar toernooi in het dubbelspel. Samen met Nathalie Marchetti ging ze jammer genoeg meteen onderuit in de eerste wedstrijd tegen het Zuid-Koreaanse duo Daeun-Haeeun. Dankzij haar goede ranking op de wereldranglijst mocht de Antwerpse de eerste kwalificatieronde in het enkelspel overslaan. Op dinsdag keek ze de Britse Charlotte Bardsley in de ogen. Een haalbare kaart, maar Margo moest alles uit de kast halen. Uiteindelijk kon ze toch een mooie 3-1-zege boeken. Op naar de laatste ronde in de kwalificaties. De tegenstandster daar was de Bulgaarse Maria Yovkova, 624ste op de wereldranglijst. Degraef had het niet makkelijk met Yovkova. Een belle moest de beslissing brengen, maar daarin was Margo outstanding. Een plaats op de hoofdtabel, met de Oezbeekse Markhabo Magdieva als tegenstandster, was de beloning. Het toernooi van Degraef was al geslaagd, maar ze had de smaak te pakken en klopte de Oezbeekse. In de Round of 32 wachtte de ervaren Georgina Pota. Een klepper voor Degraef. Onze VTTL-speelster toonde haar goede vorm en ging goed mee met de Hongaarse. De twee tenoren gaven mekaar geen duimbreed toe. In de zevende set kwam er wel afscheiding, Pota nam snel die voorsprong en stond die niet meer af. Mooie gevecht van Margo, maar jammer genoeg eindigde haar toernooi in de Round of 32. We mogen wel stellen dat ze klaar is voor het BK van dit weekend! Go Margo!

Onderuit tegen eerste reekshoofd
Nathalie Marchetti kon ook doorstoten naar de derde ronde van de kwalificaties. De Waalse nam simpel afstand van de Noorse Rebekka Carlsen. De Luxemburgse Ariel Barbosa was in de volgende ronde eveneens geen partij. Marchetti nam het in de Round of 32 op tegen Hana Matelova (Tsjechië). Marchetti hoopte op een stunt tegen het eerste reekshoofd, maar die kwam er niet. De Tsjechische haalde de wedstrijd vlot met 4-0 binnen. 

Chinese overmacht
Voor Robin Devos volgde er meteen een zware opdracht in de tweede ronde van de kwalificaties. De jonge Chinees Liang Guodong was namelijk de tegenstander. Guodong had in de vorige ronde vlot met 3-1 gewonnen en wou die lijn doortrekken tegen onze landgenoot. Devos legde zich niet neer bij het meesterschap van de Chinees en speelde een sterke wedstrijd. Uiteindelijk kwam de Antwerpenaar wel net tekort om door te stoten. Jammer, maar we verwachten wel mooie prestaties van Robin op het BK. Samen met zijn broer Laurens moet hij in staat zijn om mee te strijden voor de titel. See you in Libramont Robin!
Adrien Rassenfosse en Louis Laffineur waren rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel in het enkelspel. De Waalse youngsters kregen dus een mooie kans om zich te meten met de wereldtop. Borna Petek was de tegenstander van Laffineur. Geen grote naam, maar de Kroaat kon toch vlot de maat nemen van onze landgenoot. Ook Rassenfosse zijn toernooi heeft maar één ronde geduurd. Hij botste op de Chinees Lin Shidong. 

Speler(s): 
Robin Devos
Margo Degraef
Coach(es): 
Bojan Tokic
Datum: 
maandag, 20 juni, 2022 tot zondag, 26 juni, 2022
Plaats: 
Otocec