Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Wereldranglijst

Datum: 
zondag, 8 mei, 2022
Plaats: 
Centre Sportif Blocry, Place des Sports 1, 1348 Louvain-La-Neuve

Julie Van Hauwaert en Sara Devos hebben een reuzensprong gemaakt op wereldranglijst. Beide speelsters staan nu in de top-300 (!). Zondag tekenen ze alvast present op de Top 12 jeugd in Louvain-la-Neuve. Dat belooft vuurwerk!

De ITTF bracht enkele dagen geleden de wereldranglijst uit voor de maand mei. Er waren veel verrassingen en sterke stijgers te bewonderen. Dat komt vooral omdat de punten van de jeugdtoernooien maximaal meetellen. Vanaf januari 2023 plant de ITTF een aanpassing van het rankingsysteem. 

Bij de Belgen zijn er veel verschuivingen. Zo hebben we bij de dames een nieuwe nummer één: Sara Devos. Van plaats 679 is ze gestegen naar 252. Haar sterke prestaties van de laatste maanden werpen alvast hun vruchten af. Vriendin Julie Van Hauwaert moet niet onderdoen en steeg naar plaats 277 (!). De derde Belgische is Margo Degraef (WR 326). Wat een weelde voor de VTTL. Zondag treffen Devos en Van Hauwaert mekaar trouwens op de Top 12 jeugd in Louvain-la-Neuve. Tom Closset (gestegen naar plaats 244), Per Gevers en andere VTTL-toppers zullen daar ook aanwezig zijn.

Nuytinck pas tweede Belg

Bij de mannen kregen we ook wat verschuivingen op de wereldranglijst. Cédric Nuytinck is niet meer de eerste Belg. De Oost-Vlaming zakt naar plaats 90 en ziet Martin Allegro voorbij sluipen. Adrien Rasenfosse en Louis Laffineur maakten allebei een zeer grote sprong. Robin Devos kreeg een tik: WR 228. Zijn broer Laurens (277) en Olav Kosolosky (261) vinden we nog iets lager terug. Onze jonge Vlamingen tonen alvast dat er met hen rekening zal moeten gehouden worden in de toekomst. Op naar die top honderd!

 


LOGO SPORT VLAANDEREN