Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Vlaamse Jeugdkampioenschappen

Datum: 
donderdag, 11 november, 2021
Plaats: 
Jeugdlaan 10, 3900 Pelt

Op donderdag 11 november (Wapenstilstand) werden de Vlaamse Jeugdkampioenschappen georganiseerd in Pelt. Provincie Limburg-Kempen verzorgde de organisatie en verzilverde het thuisvoordeel met een eerste plaats. West-Vlaanderen en Antwerpen streden voor plaats 2 en 3. 

Sporthal De Bemvoort in Pelt vormde het strijdtoneel voor de Vlaamse Jeugdkampioenschappen 2021. Omwille van de veiligheidsmaatregelen konden de Vlaamse Jeugd Kampioenschappen van 2020 niet doorgaan. Het was een blij weerzien met spelers en trainers die afgelopen periode op hoog niveau gepresteerd hadden. Dat hoge niveau werd ook doorgetrokken naar deze kampioenschappen. 

Eindresultaat:

Limburg-Kempen mocht plaatsnemen op het hoogste schavotje met 120 punten. 
West-Vlaanderen behaalde de tweede plaats met 106 punten. 
Antwerpen sluit het podium met 103 punten. 
Oost-Vlaanderen behaalde een vierde plaats en 62 punten. 
Vlaams-Brabant en Brussel werd vijfde met 56 punten. 


Preminiemen:
Bij de preminiemen meisjes was Temperance Tang (VLB) de sterkste. Cato Verleye (WVL) was een verdiende tweede en Nore Putzeys (LK) vervolledigde het podium op plaats 3. 
Bij de preminiemen jongens kon Bryan Ziqian Zhang (OVL) zijn favoriete rol waarmaken. Josse Duthoy (OVL) bevestigde zijn sterke niveau en behaalde een tweede plaats. Oost-Vlaanderen vertegenwoordigt hier plaats 1 en 2. Aaron Decroos (WVL) kon knap plaats 3 behalen. 

Miniemen:
Lotte Nuyttens (WVL) floreerde in haar favorietenrol en kon zegevieren bij de miniemen meisjes. Voor Kathe De Meyer (ANT) bleek enkel Lotte te sterk, dan behaal je een verdiende 2de plaats. Ella Aelst (ANT) behaalde de derde plaats voor Antwerpen. 
Na een lange competitiedag kon Matt Closset (VLB) zegevieren bij de miniemen jongens. Jamie Eling (LK) kwam net tekort voor de eerste plaats. Thomas Vertommen (LK) sloot het podium af op plaats 3. Goede prestatie van Thomas, maar Matt en Jamie bleken vandaag sterker. 

Cadetten:
Lessia Lewyckyj (ANT) was vooraf de grote favoriet en mocht uiteindelijk ook plaatsnemen op het hoogste schavotje bij de cadetten meisjes. Evy Vandecasteele (WVL) behaalde erg knap een zilveren medaille voor haar sterke prestaties. Inthe Mermans (ANT) nam een bronzen medaille mee naar huis. 
Per Gevers (LK) stak, letterlijk en figuurlijk, met kop en schouders boven de tegenstanders uit bij de cadetten jongens. Vooraf favoriet, achteraf gouden medaille. Dan heb je het gewoon knap gedaan. Voor plaats 2 en 3 beloofde het een duel te worden tussen Maxence Maka (LK) en Vitja Lutsenko (ANT). In het onderlinge duel bleek de Limburger sterker dan de Antwerpenaar. 

Junioren:
Torenhoog favoriet bij de junioren meisjes, Sara Devos (ANT), bleek veel sterker dan haar tegenstanders. Een gouden medaille voor de Antwerpse zonder setverlies. Fleur Desmet (WVL) floreerde op Limburgse bodem en behaalde een zilveren medaille. Erg knap van de West-Vlaamse. Maria Kovtoun (LK) sloot het poduim af met een bronzen medaille. 
Geen grote verrassingen bij de junioren jongens. Matthias Vanvinckenroye (LK) behaalde een gouden medaille voor Limburg-Kempen. De zilveren medaille ging naar Rune Coussee (LK) nadat hij rechtstreekse concurrent Lander Moens (ANT) met 3-2 kon verslaan. Limburg-Kempen boven bij de junioren jongens, Antwerpen sluit het podium af. 

De Fairplay prijs ging dit jaar naar de spelers, trainers en supporters van Limburg-Kempen. 

De VTTL wil alle aanwezigen bedanken voor de positieve en sportieve gedachtegang tijdens het Vlaamse Jeugdkampioenschap.  

  • Provincie Limburg-Kempen voor de sterke organisatie. 
  • De trainers en spelers om het beste van zichzelf te geven.
  • De supporters om, ondanks de geldende veiligheidsmaatregelen, positief en talrijk aanwezig te zijn. 
  • De scheidsrechters en andere vrijwilligers om de kampioenschappen succesvol te begeleiden. 

Bedankt Alfons Vanhoudt voor de gemaakte foto's! 

   

 


LOGO SPORT VLAANDEREN