Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Vlaams Jeugdcriterium Fase 3

Datum: 
zondag, 12 maart, 2023
Plaats: 
Sporthal De Kluize, Sportstraat , 9860 Oosterzele

Oosterzele was zondag het decor van de derde fase van het Vlaams Jeugdcriterium. Met 96 inschrijvingen konden we zeker spreken van een geslaagde editie. We zagen opnieuw indrukwekkende prestaties van onder meer Cato Verleye en Josse Duthoy. Op naar de finale fase met de top 8 in Leuven (topsportschool) op 21 mei!

De benjamins waren weer in groten getale aanwezig op deze derde fase van het Vlaams Jeugdcriterium. Het werd een mooi kampioenschap. Bij de meisjes was er opnieuw niks te beginnen tegen Nelle Depoortere (Meerdaal Leuven). Ze won makkelijk al haar wedstrijden. Haar mannelijke leeftijdsgenoot Aiden Braekmans Cepeda (Nodo Ekeren) trekt ook met een foutloos rapport naar Leuven. We verwachten niet dat hun concurrenten nog iets kunnen doen aan hun meesterschap. Maar in de sport is alles mogelijk. Afwachten…

Temperance raast door
Ella Vermandel kende geen genade met de verzamelde tegenstand in Oosterzele. Ze haalde vlot zes overwinningen binnen bij de preminiemen meisjes 1. Bij de jongens (PM 1) werd het een spannende strijd tussen Bram Beerts en Obi Broucke. Beide spelers waren oppermachtig in hun poule en troffen elkaar zoals verwacht in de finale. In een spannende ontmoeting kon Obi Broucke deze keer in vijf sets aan het langste eind trekken. Dat belooft voor de finale in Leuven.
Orkaan Temperance bleef ook afgelopen zondag razen. Ze won makkelijk de reeks preminiemen meisjes 2. Bij de jongens kregen we toch iets meer spanning. Jesse Van den Berk (E2) en Joppe Moorkens (E2) deelden de lakens uit. In rechtstreeks duel mochten ze het uitvechten voor de eerste plaats. Van den Berk bleek toch over de beste papieren te beschikken en zal hopen om in Leuven ook nog eens uit te pakken.

Bij de miniemen meisjes 1 is Cato Verleye (C4) momenteel de slokop. Haar niveau is toch superieur in vergelijking met haar leeftijdsgenoten. Dat drukte zich in fase 3 uit in zes duidelijke overwinningen. Bij de jongens miniemen 1 streden 18 spelers voor die felbegeerde eerste plaats. Josse Duthoy (C6) bleek toch een maatje te groot. Met deze derde zege is hij duidelijk de favoriet in Leuven. Aaron Decroos (2de) en Thomas Braekers (3de) moesten vrede nemen met de podiumplaatsen.

Tussenstand clubrangschikking
In de voorlopige clubrangschikking zien we Hoeselt met 207 punten nog altijd blinken op die eerste plaats. TTC Zandvoorde (153 punten) en TTC Meerdaal Leuven (129 punten) volgen al op een degelijke afstand.

De gedetailleerde uitslagen van de fase 3 en de voorlopige tussenstand bij de spelers kan u hieronder terugvinden.

 


LOGO SPORT VLAANDEREN