Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Vlaams Jeugdcriterium fase 1

Datum: 
zondag, 26 november, 2023
Plaats: 
Sportcentrum Hernieuwenburg, Hernieuwenstraat 14, 8710 Wielsbeke

Afgelopen zondag verzamelden 62 benjamins en preminiemen (jongens en meisjes) voor de eerste fase van het Vlaams Jeugdcriterium in het West-Vlaamse Wielsbeke. Het werd een mooie dag met veel tafeltennisplezier én sportiviteit. Op naar een even succesvolle tweede fase op 28 januari 2024 in Sint-Truiden!

Sinds dit seizoen mogen enkel preminiemen en benjamins deelnemen aan het Vlaams Jeugdcriterium. Voor de eerste fase moesten de Vlaamse topspelers afzakken naar Wielsbeke. De West-Vlaamse club maakte als organisator een zeer goede beurt. In sporthal Hernieuwenburg werden zondag om 10 uur de eerste ballen geslagen.

Janne Lambrechts autoritair
De benjamins en de preminiemen 1 bij de meisjes werden samen in een poule ingedeeld. Later werd er een klassement opgemaakt per leeftijdscategorie. De vier beste speelsters waren preminiem in deze groep. Janne Lambrechts (D6) werd vlot eerste met zeven overwinningen bij de preminiemen. Linde Stevens (D6) moest met één nederlaag maar weinig onderdoen. Sanne Beerts (NG) en Janne Holvoet (NG) grepen plaatsjes 3 en 4. Noé Buseyne (NG) verloor vier wedstrijden, maar was wel de beste benjamin. Twee Meerdaalspeelsters, Noémie Vanwijnsberghe en Juno Claes, flankeerden haar op het podium bij de benjamin meisjes. Veel spanning bij de preminiemen 2 meisjes. Drie speelsters waren enorm aan mekaar gewaagd. Ella Vermandel (D0) kon op sets maar net de eerste plaats pakken. Lore Goethals (D4) en Hanne Cornelis (D4) werden heel verdienstelijk tweede en derde. Marie Chapodze (D4) was met een vierde plaats ‘the best of the rest’.

Tien gladiatoren bij PM 1
Er waren twee poules van zeven spelers bij de benjamin jongens. Senne Cornelis (E6) en Max Zijun Zhang (E6) waren de groepswinnaars. Zijun Zhang en Cornelis waren net als Mil Geerts (E6) en Maciej Sawala (NG) geplaatst voor de halve finale. Op Max Zijun Zhang stond geen maat. In de finale versloeg hij vlot Maciej Sawala, die in de halve finale verrassend Senne Cornelis had uitgeschakeld. 
Bij de preminiemen 1 werden er tien gladiatoren de arena in gestuurd. Thibault Heyden (NG) was met negen overwinningen ontegensprekelijk de beste strijder. Dries Maheur (2de) en Pim Vanhaeren (3de) vervolledigden het podium. 
Drie sterk bezette poules waren er bij de preminiemen 2. Bram Beerts, Lex Wilmotte en Chen You-Yu waren de groepswinnaars. De echte strijd kon beginnen in de knock-out fase. Bram Beerts (E6) en de verrassende Maxim Severs (E6) kon doorstoten tot de eindstrijd. Maar de finale stond niet garant voor spanning. Bram Beerts kon vlot het laken naar zich toetrekken. Jack Dobbelaere (E6) kon in een spannende wedstrijd voor het brons de maat nemen van Chen You-Yu (E6).

Bedankt aan alle spelers, vrijwilligers én scheidsrechters. Het was een toptornooi!