Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Superdivisie heren

P.W. Diest wint bij Sokah Hoboken en is voor het 7de opeenvolgende jaar landskampioen!

Op Pinkstervooravond stond in Hoboken de absolute finale van het landskampioenschap 2023-2024 op het programma. Het duel Sokah tegen P.W. Diest, de nummers 1 en 2 van de superdivisie. Ieders opdracht was duidelijk: Sokah had genoeg aan 3-3, P.W. Diest moest minstens 2-4 winnen.

Sokah nam een droomstart: de Antwerpse Zweedse kopman Pär Gerell nam Pavel Platonov meteen in een (figuurlijke) houdgreep en in no time was het 3-0 in sets en dus 1-0 voor Sokah.

De talrijk meegereisde Diestse supporters namen onder luid tromgeroffel en vocale ondersteuning het voortouw. Meteen met gunstig resultaat, want in de 2e wedstrijd wist Diogo Carvalho thuissspeler Fransman Quentin Robinot in 3 sets af te houden en 1-1 op het bord.

Daarna stonden die andere Fransman Benjamin Brossier (Sokah) en Alexey Smirnov (P.W. Diest) tegenover mekaar. Alexey bleef Brossier voortdurend succesvol onder druk zetten. Met 1-3 in sets werd het zo halfweg 1-2 voor de Vlaams-Brabanders.

Na de rust stonden de 2 tenoren tegenover mekaar. Diogo Carvalho pareerde servicespecialist Gerell en na een zeer sterke prestatie stond even later een klinkende 0-3 op het bord. P.W. Diest 1-3 voor!

In de 5e wedstrijd kon het eindverdict reeds vallen. Bij 2-2 in sets tussen Benjamin Brossier en Pavel Platonov was alles mogelijk in de 5e set. Brossier trok evenwel Sokah over de streep en 2-3 tussenstand.

Alles stond dus te gebeuren in de laatste beslissende wedstrijd van deze avond en deze competitie. Alexey Smirnov leek reeds in de 4e set op zegepad voor Diest, maar Quentin Robinot gaf niet af en perste er een belle uit.

Ook in deze 5e en beslissende set leek Alexey Smirnov op weg naar de overwinning bij een 6-10 voorsprong en dus 4 wedstrijdballen. Robinot kwam terug tot 9-10 en toen... miste Alexey Smirnov zijn opslag en zowaar 10-10!

Alexey Smirnov vond opnieuw de kracht om nog 2 punten te scoren en ... is P.W. Diest voor het 7e opeenvolgende seizoen de trotse bezitter van de landstitel in het tafeltennis.  

 


LOGO SPORT VLAANDEREN