Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Singapore Smash 2022

De eerste Grand Smash van het vernieuwde WTT start in Singapore. Deze tornooien zijn vergelijkbaar met de Grand Slams in het tennis. De ganse wereldtop is dan ook aanwezig. Ook drie Belgen treden aan op deze eerste Grand Smash. Cédric Nuytinck, Robin Devos en Martin Allegro zullen hun beste beentje moeten voor zetten om de hoofdtabel te halen. We volgen hun resultaten op de voet...

Dag 1: 7 maart

De eerste kwalificatieronde werd deze ochtend gespeeld. Cédric Nuytinck en Martin Allegro boekten een heel vlotte overwinning, respectievelijk tegen Tan Lucas en Assar Khalid. Voor Robin Devos liep het jammer genoeg direct mis. Hij moest na 4 sets zijn meerdere erkennen in de Iraniër Hodaei. 

Dag 2: 8 maart

Vandaag kwam alleen Martin Allegro aan tafel. Hij nam het op tegen de Japanner Kazuhiro Yoshimura, het nummer 62 van de wereld. Martin haalde heel knap de zege binnen met een 3-1 overwinning. Hij speelt morgen in de laatste kwalificatieronde tegen Chen Chien-An, het nummer 85 van de wereld.

Dag 3: 9 maart

De dag startte uitstekend  voor Cédric Nuytinck. Tegen Lam Siu Hang uit Hong Kong, het nummer 77 van de wereld, verloor Cé nog de eerste set, maar nadien stoomde hij door naar een vlotte 3-1 overwinning. In zijn laatste kwalificatieronde moet hij voorbij de Koreaan Lim Jonghoon, het nummer 59 van de wereld en de hoogst geplaatste speler in deze kwalificaties.

Martin waagde als eerste zijn kans in de laatste kwalificatieronde. Tegen Chen Chien-An werd het een gelijkopgaande wedstrijd die beslist werd in de 5de set. Chien-An pakte die met 11-5 en pakte zo de 3-2 zege. Eind tornooi voor Martin. Enkele uren later was het de beurt aan Cé. De Koreaan had echter duidelijk een begenadigde dag en liet geen enkele kans voor Cé om in de wedstrijd te komen. Een zware 0-3 nederlaag voor het nummer 1 van België en zo zijn alle Belgen uitgeschakeld.

Speler(s): 
Robin Devos
Cedric Nuytinck
Coach(es): 
Bojan Tokic
Datum: 
maandag, 7 maart, 2022 tot zondag, 20 maart, 2022
Plaats: 
Singapore

LOGO SPORT VLAANDEREN