Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

NJC fase 2

Datum: 
zondag, 6 november, 2022
Plaats: 
Centre Sportif Blocry, Place des Sports 1, 1348 Louvain-La-Neuve

Louvain-La-Neuve was zondag het decor van de tweede fase van het nationaal jeugdcriterium. Tom Closset en Lilou Massart kaapten de eerste plaats weg in de eerste divisie. Andere VTTL-toppers hielden zich behoorlijk staande tussen het Waalse geweld.

In de eerste divisie kregen we een spannende strijd bij de jongens. Tom Closset kon uiteindelijk met zeven zeges triomferen. Alessi Massart en Tim Giltia vervolledigden het podium. Bij de meisjes was het opnieuw raak voor Lilou Massart. Ze was opnieuw in bloedvorm en kon Sara Devos en Eloise Duvivier afhouden.

Lotte Nuyttens liet een goede indruk na in de tweede divisie. Ze eindigde op de tweede plaats met vijf overwinningen en twee nederlagen. In afdeling 2B was Maithe Belmans aan het feest. Bij de jongens kwamen Jamie Eling en Matt Closset net tekort om podium te halen in de tweede divisie. Er waren bij de jongens nog de mooie prestaties te noteren van Bryan Zhang (4A, derde plaats), Aaron Decroos (5A, derde plaats) en Wout Eelen (6, tweede plaats). In de lagere reeksen deden er nog veel Vlamingen mee voor de prijzen. Onder meer Obi Broucke kon nog een tweede plaats wegkapen.

Nog veel jong talent
Veel jong talent staat ook nog te trappelen bij de meisjes. Lotte Leysens en Nore Colla werden beide tweede in derde divisie. Ook Cato Verleye greep in divisie 4 net naast de eerste plaats. Emma Leysens (6) en Hanne Cornelis (7) konden in hun divisie wel nog die felbegeerde eerste plaats grijpen. Proficiat jongens & meisjes!!

Hieronder kan u de volledige uitslag van het NJC fase 2 raadplegen. De derde fase van het NJC zal in januari niet doorgaan wegens onbeschikbaarheid van de zaal in Louvain-La-Neuve. De aangepaste Youth Ranking kan u in de bijlage van dit artikel terugvinden.
 

 


LOGO SPORT VLAANDEREN