Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Interclub 2019-2020

KBTTB-organisaties en competitie 2019-2020

De Nationale Raad van Bestuur van de Koninklijke Belgische Tafeltennisbond heeft beslist dat alle geplande organisaties van de KBTTB tijdens het seizoen 2019-2020 (dus tot 30 juni 2020) niet doorgaan. Dit heeft volgende gevolgen:

 • Afgelasting resterend programma nationale interclubcompetitie
  • Speelweken 19-20-21-22 van de Nationale interclub heren en dames
  • Speelweken S 13-14-15-16-17-18 van de Superdivisie heren
 • Afgelasting nationale eindronden
  • 2 mei: eindronde 2de nationale
  • 3 mei: finale interclub eindronde veteranen
 • Afgelasting nationale tornooien
  • 15 maart: Belgische Kampioenschappen Veteranen
  • 29 maart: Belgische Kampioenschappen BCDE enkel
  • 3 mei: Top 12 jeugd
  • 21 mei: finale Beker van België (ook halve finales worden niet meer gespeeld)

De resultaten van de eerste 18 speelweken (zowel bij de heren als bij de dames) tellen mee voor het bepalen van de stijgers en dalers. In Superdivisie heren tellen de eerste 12 speelweken mee.

Een eindrangschikking werd vastgelegd voor de Nationale interclub, rekening houdend met de sportreglementen en de coëfficiënt van de gespeelde wedstrijden in alle reeksen.

Kampioenen: artikel S.15 & C.8.11 De ploeg die de eerste plaats van de eindrangschikking bekleedt bij het afsluiten van het sportseizoen is uitgeroepen tot Kampioen van België, het seizoen is niet afgesloten en de titel is dus niet toegekend.

De sportreglementen wijzen enkel aan dat de eerste moet stijgen.

De titel wordt symbolisch toegekend aan het verplegend personeel in deze corona tijden.

Doordat er geen eindrondes georganiseerd worden, verwijzen we ook naar artikel C.9.11.42 van de Nationale Sportreglementen:

Indien er nog vacante plaatsen zijn en er geen eindronde werd georganiseerd tussen de ploegen die in de verschillende reeksen op gelijke hoogten eindigden, wordt de volgorde voor bijkomende stijgers als volgt bepaald: De eerstvolgende plaats van bijkomende stijger wordt toegekend aan die ploeg die het hoogste quotiënt behaald tussen het aantal behaalde punten ten overstaan van het maximaal aantal te behalen punten in de respectieve reeksen.

Voor wat betreft trainingen en evenementen in de eigen lokalen: volg nauwgezet de richtlijnen van de overheid, dit op straffe van zware boetes.

We betreuren deze beslissing te moeten nemen maar de gezondheid van onze spelers, speelsters, fans, trainers, vrijwilligers en officials mag nooit in gevaar gebracht worden. Uiteraard blijven wij de situatie van heel dichtbij opvolgen en hopen we het seizoen 2020-2021 met een goede gezondheid aan te kunnen vatten.

Alle info omtrent het coronavirus kan U nog steeds terugvinden op: http://www.info-coronavirus.be/