Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Europees Olympisch Kwalificatietornooi

Momenteel gaat in Guimaraes, Portugal, het laatste kwalificatietornooi door voor de Olympische Spelen. Vier Belgen kwamen aan de start deze week. Cédric pakte knap de eerste plaats in zijn poule en stootte zo door naar de tweede fase.

Cédric won zijn drie poulewedstrijden en ging zo door naar fase 2 van dit tornooi, waar met 20 spelers nog verder wordt gestreden voor 2 Olympische tickets. Cédric moest het daarin opnemen tegen Kou Lei, het nummer 56 van de wereld. Jammer genoeg werd die wedstrijd met 0-4 verloren. Toch maakte Cédric toen nog steeds kans. Zaterdag kwam hij in fase 3 opnieuw in actie. Samen met de overgebleven 17 andere spelers van fase 2 lagen er dan 3 plaatsen voor de Olympische Spelen te verdienen.Maar ook hier moest Cédric het onderspit delven. De Tsjech Pavel Sirucek, het nummer 51 van de wereld, bleek met 1-4 te sterk.

Voor Florent Lambiet verliep het tornooi in mineur. Na het Wereld Olympisch kwalificatietornooi afgelopen maand, waar kwalificatie net gemist werd, waren de verwachtingen hoog gespannen. Florent eindigde echter als laatste in zijn poule en is zo definitief uitgeschakeld voor Tokyo 2020.

Ook bij de vrouwen werd geen succes geboekt. Lisa Lung geraakte op de eerste dag niet in haar ritme en verloor beide wedstrijden. Vandaag pakte ze wel de zege, maar hiermee werd ze uiteindelijk pas derde in haar poule. Nathalie Marchetti ten slotte kon geen enkele set winnen. Beiden zien zo ook de Olympische Spelen in Japan aan hun neus voorbij gaan.

Speler(s): 
Cedric Nuytinck
Lisa Lung
Coach(es): 
Tom Dieussaert
Yannick Vostes
Datum: 
woensdag, 21 april, 2021 tot zondag, 25 april, 2021
Plaats: 
Guimaraes, Portugal