Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Vlaamse jeugdkampioenschappen 2018

Datum: 
maandag, 12 november, 2018
Plaats: 
Sporthal Bekaf, Bekaflaan 62, 3200 Aarschot

Schitterende wedstrijden, spanning die vanaf de eerste wedstrijd te snijden was, wedstrijden boordevol verrassingen, ... alles was aanwezig op een van de hoogdagen van onze jeugd.

Bij de jongens preminiemen was het even schrikken wanneer Vitja Lutsenko plots 7/2 in de 5de set achter kwam tegen vriend Klaas Adriaenssen. Vitja bleef ijzig kalm en kon het uiteindelijk nog recht trekken. Klaas had daarna nog heel wat moeite met Killian Cap en Thomas Vertommen maar kon uiteindelijk toch als 2de mee op het podium. Thomas Vertommen was een zeer knappe 3de, zeker wanneer je weet dat hij volgend jaar nog een jaar PM is. Bij de meisjes PM was de spanning te snijden tot de laatste wedstrijd. Lessia Lewyckyj kon bij winst tegen Evy Vandecasteele nog de 1ste plaats nemen. Bij verlies moest ze tevreden zijn met een 3de plaats aangezien ze reeds verloren was van een sterk spelende Lotte Nuyttens. Uiteindelijk was het Lessia die aan het langste eind trok voor Lotte Nuyttens en Evy Vandecasteele. 

Bij de jongens miniemen stond er eigenlijk geen maat op een te sterke Tom Closset. Enkel Siebe De Winter kon hem een setje afsnoepen. Siebe was een goede 2de na een razend spannende wedstrijd tegen Per Gevers. Siebe won deze wedstrijd met 13/11 in de 5de set.Op Maria Kovtoun stond geen maat bij de meisjes miniemen. Ksenyia Myrzoyeva kon nog het langst in haar tred blijven maar verloor kansloos. Maithe Belmans stond nog net mee op het podium na een moeilijke namiddag.

Bij de jongens cadetten was het favoriet Matthias Vanvinckenroye die op het hoogste schavot stond. Matthias is een apart verhaal aangezien hij nog niet zo lang traint en speelt. Op een aantal jaren tijd speelt hij echter al een heel palmares bij elkaar. De verrassing op dit podium was echter Wouter Vercammen met een zeer knappe prestatie. Als C6 wint hij tegen heel wat hogere klassementen en behaalt hij de zilveren medaille. Felix Cuvelier eindigde op een 3de plaats. De eerste wedstrijd van de dag tussen Julie Van Hauwaert en Sara Devos besliste meteen over de titel bij de meisjes cadetten. Het was een overtuigende Julie die meteen de dag goed inzette. Tijdens de andere wedstrijden bleek dat er op beide dames geen maat stond. Voor een 3de plaats werd er stevig gestreden maar al snel werd het duidelijk dat Evi Wullaert terecht beslag kon leggen op een bronzen medaille.

De jongens junioren leek een strijd te worden voor de 2de en 3de plek. Dit bleek ook al snel na de eerste wedstrijden van Olav Kosolosky. Elijah Rivera Lafargue behaalde een zilveren medaille na een aantal moeilijke wedstrijden tegen spelers als Yordi De Wel en Wouter Devue. Voor de bronzen plek was het Beau Devos die aan het langste eind trok, een zeer knappe prestatie. Eveneens spanning troef bij de meisjes. Sow Awa Carrasco begon meteen met een 5setter tegen provinciegenoot Fran Laenen. Britt Buekers en Jolien Beniers bleken ook zeer taaie klanten maar moesten uiteindelijk ook het onderspit delven. Sow Awa werd zo de nieuwe Vlaamse kampioen bij de meisjes junioren. Op de 2de plaats en 3de plaats waren het Jolien Beniers en Britt Buekers die mee op het podium stonden.

In de totaalstand van de provincies was het Antwerpen die knap aan het langste eind trok. Met 4 Vlaamse kampioenen was dit echter geen verrassing. Limburg won oververdiend de fair play beker. We zijn blij om te merken dat ook deze trofee aan waarde wint!

Bedankt allemaal voor deze schitterende dag. Het Vlaamse tafeltennis leeft, dat werd gisteren bewezen te Aarschot!