Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

PW Diest

Afgelopen woensdag stond de topper tussen Sokah Hoboken (tot dan de ongeslagen leider) en eerste achtervolger PW Diest op het programma. Inzet: de titel in Superdivisie heren.

In de heenronde was deze wedstrijd nog geëindigd op een 3-3 gelijkspel en doorheen het seizoen was dit ook het enigste puntenverlies van Sokah. Diest stond slechts 1 puntje achter. Het werd dus een strijd op het scherpst van de snee. 

Enkele weken voordien werd reeds een "generale repititie" gehouden met de Beker van België. Toen pakte Diest de beker. Maar nu was het uiteraard op het terrein van Sokah dat het diende te gebeuren.

Het werd uiteindelijk een ware zegetocht voor de bezoekers. Platonov pakte eerst de scalp van Pétiot, waarna twee thrillers (Devos - Kreanga en Gommers - Smirnov) ook richting Vlaams-Brabant gingen met 2-3. En zo stond het 0-3. Toch was nog niets verloren op dat moment, want het thuisspelende Sokah had aan een gelijkspel nog steeds voldoende. Kreanga zorgde echter even later voor het verlossende punt voor Diest. Voor de derde maal die avond stond er 2-3 op het wedstrijdblad. Platonov pakte nadien ook nog de scalp van Gommers met 2-3 en Laurens Devos kreeg de eerredder voor Sokah op het bord na de opgave van Smirnov in de laatste wedstrijd.

Eindstand 1-5, 4 gespeelde belles allemaal naar Diest. Zo verlengt PW Diest de titel in de superdivisie heren en pakken ze dit seizoen de dubbel. Proficiat. 

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias