Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Kilomo Vitta etaleert grote vorm

De Fransman Ibrahima Diaw (24) en Kilomo Vitta (28) stonden maandag in de spotlights. Beide spelers zonder wereld ranking wonnen hun eerste twee enkelwedstrijden in het mannen enkelspel. “Het is zelfs mijn eerste World Tour toernooi”, verraste Diaw.

Geschreven door Ivan Crabbe

Kilomo Vitta (28) is een habitué van de Belgium Open. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet neemt hij het toernooi mee als voorbereiding en training voor de competitie in België. Vorig jaar zagen we al enkele sterke prestaties van de Antwerpenaar en ook nu verkeert hij in bloedvorm. Op het middaguur ging de Portugees Zhao Tianming (WR 212) voor de bijl na zes sets. Een ‘one hit wonder’ zeker? Toch niet, ook de Roemeen Alexandru Cazacu (WR 329) moest eraan geloven. “Ik snap het niet, ik speel gewoon fantastisch”, vertelt Vitta. “Elk jaar kom ik spelen op de Belgium Open. Het is mijn enige internationale toernooi van het jaar. Er is geen druk, ik speel hier om me voor te bereiden op de competitie met Sokah Hoboken. Morgen ga ik vechten voor die eerste plaats tegen de Zweed Simon Berglund. Geen evidente wedstrijd, want hij heeft ook al twee keer gewonnen. Een tweede plaats wil ik absoluut vermijden, want in die voorrondes kan je altijd een sterke tegenstander treffen.”

Ibrahima Diaw (24) maakt al enkele jaren het mooie weer in de Franse competitie. Op internationaal niveau heeft hij quasi geen ervaring. Sterker nog: dit is het eerste World Tour toernooi waaraan hij deelneemt. Onbegrijpelijk voor iemand met zijn talent. “Ik mocht nooit deelnemen aan een internationaal van mijn Franse club”, verklaart Diaw, die enkele jaren terug deel uitmaakte van het Franse junioresteam. “Ik maak hier mijn debuut op WT-niveau en win meteen twee wedstrijden, ongelooflijk! Qiu Dang is een sterke Duitser, maar na zeven zwaarbevochten sets heb ik hem toch kunnen verslaan. De spelers hier kennen me niet en dat speelt wel in mijn voordeel. Nog één match moet ik winnen om de hoofdtabel te bereiken. Ik geniet van deze ervaring en we zien wel waar ik uitkom”, besluit Diaw, die het morgen zal opnemen tegen Lai Chi-Chien uit Chinees Taipei.

LOGO SPORT VLAANDEREN