Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Eurominichamps 2018

Met 3 spelers neemt de VTTL deel aan de Euro Mini Champs 2018 te Schiltigheim. Per Gevers en Siebe De Winter proberen zo ver mogelijk te geraken in de reeks jongens 2007, Tom Closset wil potten breken in de reeks 2006. Onze Vlaamse jongeren deden het voortreffelijk op dag 1!

In de eerste fase werd meteen duidelijk dat het niveau hoog ligt. Per kon 1 wedstrijd winnen in zijn poule en werd hierdoor 2de, Siebe won geen enkele wedstrijd maar doordat hij maar in een poule van 3 zat ging hij ook mee naar de volgende ronde. Enkel de 4de uit een poule viel af. Tom Closset eindigde ook op de 2de plaats met 1 verlieswedstrijd.

In fase 2 was het bang afwachten wat de loting bracht - de laatste uit de poule van 4 viel opnieuw af en ging naar het consolatietornooi. Uiteindelijk wist Per Gevers 2 wedstrijden in zijn poule binnen te halen waardoor hij opnieuw als 2de in de poule verder ging. Siebe De Winter werd 3de met 1 gewonnen wedstrijd. Tom Closset speelde zeer sterk en won 2 wedstrijden maar moest zijn meerdere erkennen in een sterke Japanse speler (Japan werd samen met de USA uitgenodigd om deel te nemen).

Op dag 2 startte fase 3 van het tornooi. Tom Closset wist zich vrij eenvoudig te plaatsen met een eenvoudige winst een verlieswedstrijd tegen een Japanse speler. Per Gevers had alles in eigen handen met een knappe voorsprong maar verloor door de stress en ging daardoor uit het tornooi. Siebe De Winter overwon nog nipt fase 3 na een knappe winstwedstrijd met 3/2 waarbij hij 2/0 achter stond.

In fae 4 was het echter over en uit voor Siebe De Winter die 2 maal zwaar tenonder ging. Tom Closset won een moeilijke wedstrijd tegen een Hongaar en een wedstrijd eenvoudig een leek klaar voor de eindrondes. Per Gevers kon in het consolatietornooi nog 1 wedstrijd winnen - daarna ging hij definitief uit het tornooi. Siebe De WInter verloor die zaterdag nog in de 1/8ste finale van het consolatietornooi waardoor ook hij kon inpakken. Vanaf de eindronde is alles mogelijk en in de 1/16de finale bleek ook dat Tom verloor van een haalbare tegenstander. Tom behaalde niet zijn niveau van de andere wedstrijden en ging hierdoor spelen op zondag voor plaats 17 tot 32. Een zware dobber...

Op zondag ging het niveau van Tom omhoog met 3 winstpartijen. Enkel voor plaats 17 tot 18 moest hij zich nog eens gewonnen geven. Een 18de plaats op een Europees kampioenschap is echter geen slecht resultaat! Ook Siebe en Per konden tevreden terug blikken op deze meting met de Europese top - ze stonden hun mannetje en wisten ook enkele rondes door te komen. 

Afbeelding(en): 
Speler(s): 
Per Gevers
Siebe De Winter
Tom Closset
Coach(es): 
Pieter Geerts
Datum: 
vrijdag, 24 augustus, 2018 tot zondag, 26 augustus, 2018
Plaats: 
Schiltigheim

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar