Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

EJK 2019

Het enkel- en dubbelspel is ook afgelopen. Gezien de prestaties in het teamevent werd er toch het één en ander verwacht van de Belgische toptalenten. Het werd echter een serieuze bijltjesdag op zondag voor de Belgen. 

Op maandag barstte de strijd los met nog de laatste 16 over in zowel het enkel- als dubbelspel. 

Bij de junioren jongens zat nog 1 Belg bij de laatste 16. Olav Kosolosky pakte zondag de tegenstanders vakkundig in. In de achtste finales moest hij het opnemen tegen het Zweedse toptalent Truls Moregard, het nummer 90 van de wereld !!! Olav kreeg geen vat op het spel en verloor jammer genoeg met 0-4. In het dubbelspel bij de junioren jongens zaten ook nog twee duo's bij de laatste 16. Het duo Degros-Comeliau nam het daarin op tegen de Polen Kulczycki-Kubik, terwijl Rassenfosse-Kosolosky het opnamen tegen het tweetal uit "Azerbeidjan" Yu-Wang. Dit bleek echter voor beide duo's net iets te hoog gegrepen. En ook bij de meisjes kon 1 duo zich plaatsen voor de laatste 16 in het dubbelspel. Jana Bernard en Estelle Duvivier namen het daarin op tegen de Russische tandem Kazantseva-Tailakova, maar ook zij konden niet doorstoten naar de kwartfinale. 

Er vielen heel wat verrassingen te noteren. Zo lagen bij de cadetten jongens de eerste twee reekshoofden reeds vroeg uit het tornooi, met daarbij de Belg Louis Laffineur. Louis trok zich eerder al terug uit het dubbelspel wegens een lichte blessure. Hij kon dan ook zijn kansen jammer genoeg niet ten volle benutten en moest vroegtijdig afscheid nemen. En bij de junioren meisjes lagen reekshoofd 1 en 4 ook heel vroeg uit het tornooi. Het geeft nogmaals aan dat het niveau heel dicht bij elkaar ligt en dat de verschillen klein zijn.