Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Club zoekt trainer / trainer zoekt club

De Vlaamse sportsector blijft groeien, en ook het aantal trainers gaat in stijgende lijn. Toch is er momenteel sprake van een trainerstekort in veel Vlaamse sportclubs. De impact daarvan is groot, in die mate zelfs dat de vlotte werking van steeds meer clubs in het gedrang komt. Dat is iets wat clubs op korte termijn vaak nog kunnen opvangen, maar op lange termijn leidt het onvermijdelijk tot een hogere uitval bij leden en trainers bij de clubs, en uiteindelijk tot kwaliteitsverlies van de sportsector in het algemeen.

Via het project sportkaderopleiding zetten we in 2024 ook extra in op het activeren van de trainers. In 2023 werd een grootschalige enquête doorgevoerd bij onze actieve en niet-actieve trainers. Daarop kwam dan ook massaal reactie, waarvoor dank.

Uit die bevraging werd duidelijk dat er heel wat clubs nog op zoek zijn naar een trainer, maar dat er ook zeker nog trainers op zoek zijn naar een club. Daarom zal de federatie alles verzamelen en trachten dit op een duidelijke manier op onze VTTL-website te plaatsen.

Gediplomeerde trainers hebben in een club is zeer belangrijk. Zij hebben niet alleen de nodige kennis van zaken, maar kunnen uiteraard ook de basisslagen aanleren aan beginnende spelers, stellen trainingsschema’s op, richten zich soms tot doelgroepen met heel doelgerichte oefeningen, …

In veel clubs ligt de nadruk op jeugdtrainingen, maar er kunnen zeker ook trainingen georganiseerd worden voor de gevorderde spelers (jong en oud), voor meisjes of vrouwen, voor benjamins, of specifieke trainingen voor volwassenen of zelfs voor 55+-ers. En kies je dan voor een lessenreeks (bv. 10 beurten), een maandelijkse, tweewekelijkse training of een wekelijkse training, dat zijn allemaal zaken die jullie zelf kunnen aangeven. Een aanbod is altijd beter dan geen aanbod. In onze bevraging hebben we dan ook meerdere opties weergegeven, waardoor dan zowel de trainer als de club de verwachtingen/mogelijkheden duidelijk kan aangeven.

Clubs die een trainer zoeken, of een trainer die een club zoekt, kunnen dit hier aangeven.

Een overzicht van alle aanvragen kan je hier terugvinden… (zal wekelijks een update ondergaan).

Gelet op de GDPR-wetgeving zal de federatie in eerste instantie als tussenpersoon fungeren bij het eerste contact. Nadien is het uiteraard aan club en trainer om de opties en onderlinge afspraken zelf te regelen.

 


LOGO SPORT VLAANDEREN