Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

BK Veteranen

Datum: 
zondag, 12 maart, 2023
Plaats: 
Centre Sportif de Blocry, Place des Sports 1, 1348 Louvain-La-Neuve

Afgelopen zondag vond het Belgisch kampioenschap veteranen plaats in Louvain-la-Neuve. Er werden in totaal 33 titels (enkelspel, dubbelspel en dubbel gemengd) uitgereikt, verspreid over verschillende leeftijdscategorieën. Er waren enkele opvallende prestaties met onder meer de enkeltitels van Jeannine Lonay, moeder van Jean-Michel Saive, en Jan Van Ginkel (heren 60+).

Er stonden zondag verschillende reeksen op het programma in Louvain-la-Neuve. We starten bij het enkelspel. Bij de 40+ waren er geen verrassingen. De titels gingen naar Anja Van den Berghe (B0) en Cédric Merchez (A18). Kurt Kind (B4) was de enige Vlaming die het podium haalde bij de heren 50+. De titel ging naar Fabrice Cordier (B2). Bij de vrouwen 50+ wel een Vlaams succes: Iris Roosens (B6) mocht plaatsnemen op het hoogste schavotje van het podium. 

Goud na WK-brons
Virginia Stanescu schitterde eerder dit jaar al met een bronzen medaille op het WK veteranen. De verwachtingen voor het BK waren hooggespannen. Ze bleef rustig en kon goud pakken bij de dames 60+. Bij de heren vielen er in dezelfde leeftijdscategorie enkele verrassingen te noteren. Favoriet Jean-Paul Vansteenkiste (B4) had een mindere dag en strandde op de derde plaats. Jan Van Ginkel, de bekende fotograaf, was wel geïnspireerd. Hij speelde bijzonder sterk en kon zelfs de titel grijpen. Een grote verrassing voor het aanwezige publiek.

Moeder ‘Jean-Mi’ aan het feest
Bernard Dormal (B4) had in zijn reeks (65+) weinig tegenstand. Hij stoomde dan ook naar zijn zoveelste Belgische titel. Bij de dames 65+ was Bernadette Boulard (C2) de primus. Florimond Dooms (C2) en Elisabeth Husin (C0) waren aan het feest bij de 70+.
Bij de 75+ zagen we een opvallende naam op de erelijst verschijnen. Jeannine Lonay, de moeder van tafeltennislegendes Jean-Michel en Philippe Saive. Ze was ontketend en kon al haar tegenstandsters het nakijken geven. Het goud werd haar overhandigd door haar zoon Jean-Michel, huidig voorzitter van BOIC. Een nieuwe titel dus ten huize Saive. En wie weet volgen er nog meer…
Bij de heren was de verrassing minder groot. Willy Artels (C6) haalde een logische eindzege binnen in Louvain-la-Neuve. 
Bij de heren was er ook nog de categorie 80+ en 85+. Christian D’Harcour (80+) en Jacques Maquet (85+) konden daarin de titel veroveren. Respect!

Revanche voor Vansteenkiste
In het dames dubbelspel gingen de favorieten met de titel aan de haal. Nog te vermelden is de tweede titel voor Virginia Stanescu. Bij de vrouwen 60+ kon ze aan de zijde van Marylene Spoiden (B4) opnieuw zegevieren. Iris Roosens was dicht bij een ‘dubbel’, maar ze moest zich in het dubbelspel 50+ tevredenstellen met zilver.
Bij de mannen zagen we een spannende strijd tussen B’s bij de 40+. Het waren uiteindelijk Serge Mertens (B2) en Dirk De Cleene (B4) die aan het langste eind trokken. Jean-Paul Vansteenkiste kon bij de mannen 60+ zijn revanche nemen in het dubbelspel. Samen met Marc Schroeders van Drive Oostende kon hij goud grijpen.

Nog meer titels voor de familie Saive? Jazeker! Jeannine Lonay haar honger was nog niet gestild. In het gemengd dubbelspel 75+ speelde ze opnieuw een ijzersterk tornooi met Michel Detrigne, ook winnaar in het mannen dubbelspel. Een nieuwe gouden medaille was de uitkomst. Wat een dag voor Jeannine!

Hieronder kan u alle gedetailleerde uitslagen van het BK veteranen van 12 maart 2023 terugvinden.

Meer info: 

 


LOGO SPORT VLAANDEREN