Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

BK Enkel BCDE

Datum: 
zondag, 19 maart, 2023
Plaats: 
Centre Sportif de Blocry, Place des Sports 1, 1348 Louvain-La-Neuve

Afgelopen zondag (19 maart) vond het Belgisch kampioenschap enkel BCDE plaats in het Waals-Brabantse Louvain-la-Neuve. Het werd een sterk bezette editie met 214 deelnemers. Verschillende Vlamingen lieten zich opmerken in de zeven klassementsreeksen, maar het grootste applaus was er voor Gilles Vandevoorde (Rooigem Gent). Hij veroverde de Belgische titel bij de heren E.

Met 45 spelers was de B-reeks goed gekruid voor een spetterende zondag. Vlaams kampioen B Florian Van Acker moest snel de aftocht blazen. Hij werd uitgeschakeld door Ken Waegeman, die uiteindelijk strandde op de negende plaats. Veel Waalse spelers kwamen in aanmerking voor de hoofdprijs. De vreemde eend in de bijt was Ward Poel (Schulen). Hij kon zelfs doorstoten tot de halve finale. Daarin was de latere kampioen Tim Giltia (B0) wel een maatje te groot. De andere podiumplaatsen waren voor Max Lermusiaux (2de) en Christian Blondeau (3de). We kunnen zeker nog de knappe prestatie vermelden van Filip Cluyts, als B2 slaagde hij erin om het tot laatste 8 te schoppen.

Offday voor Bakkers
Kim Bakkers had een superdag in Ronse en kroonde zich daar tot Vlaams kampioene bij de dames B. In Louvain-la-Neuve was de vorm er niet, ze werd in de kwartfinales al uitgeschakeld. Lessia Lewyckyj (B2) was wel geïnspireerd. Ze knokte zich naar de halve finale. Daarin was Margaux Tshirr (B0) de tegenstandster. Het werd een zeer boeiende partij. Lessia deed heel goed mee, maar moest jammer genoeg plooien in de vijfde set. Dé topfavoriete was Lilly Laffineur. Alle wedstrijden gingen niet supervlot, maar ze kon zich wel plaatsen voor de finale. Een belle tegen Margaux Tshirr was een mooie ontknoping voor de titelstrijd. Lilly kon het hoofd koel houden en met 11-8 zegevieren.

Brons voor Koua
Het werd een spannende strijd bij de heren C. Vlaams kampioen C Anwar Koua had weer een goede dag. Hij moest pas plooien in de halve finale tegen de latere kampioen Sam Fransquet (C0). De speler van Malonne had in de finale zijn handen vol met Noah Genart. Er leek bitter weinig verschil tussen de twee tenoren. In de belle kon Fransquet toch met 12-10 triomferen. Sven Appermans (Lanaken, 5de) en Bruno De Laet (Dilbeek, 8ste) konden de top acht nog halen. 
Bij de dames C was Fanny Renkens (C0) een klasse apart. Alice Delanois (C0) en Lilly Vandenbulcke (C2) mochten ook het podium op. Charlotte Van Hauwaert (C0, Meulebeke) haalde na een zeer knap tornooi de andere derde plaats binnen. Inthe Mermans, Yenthe Lembrechts en Ellen Vannerum schopten het tot de kwartfinale. Gitte Gregoor (C0) verloor jammer genoeg al in de 1/8ste finale.

Dorian Delebecque (D0) ging na de Vlaamse titel bij de D’s op zoek naar Belgische glorie. De speler van Hurricane speelde een knap tornooi, maar kwam net tekort voor de titel. Batiste Cuvelier (D2) bleek net nog te hoog gegrepen. De andere podiumplaatsen waren voor Raphaël Cominotti (D2) en Luka Broccolo (D2). Gust Swaenepoel (D0) legde nog beslag op de zesde plaats. Xiaojing Jiang (D4) was in grootse doen afgelopen zondag. Een titel behoorde tot de mogelijkheden, maar in de finale was Cilia Vermeiren (D2) nog net dat tikkeltje sterker. Marieke De Pillecyn (D2) pakte een mooie derde plaats, net als Emeline Czaplicki.

Belgische titel voor Vandevoorde
De piepjonge Bjorn Braet (E0) speelde ijzersterk bij de heren E. Enkel in de finale verloor de speler van Egmont Zottegem kansloos van Gilles Vandevoorde (Rooigem Gent). Verder zagen we nog mooie ereplaatsen voor Dag Gevers (vijfde) en Timeo Vizzini (achtste). 

Hieronder kan u nog de volledige uitslag en een link naar het fotoalbum terugvinden. 

Meer info: 

Misschien interesseert dit u ook

 


LOGO SPORT VLAANDEREN