Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

BK Dubbel BCDE

Datum: 
zondag, 12 februari, 2023
Plaats: 
Centre Sportif de Blocry, Place des Sports 1, 1348 Louvain-La-Neuve

Louvain-la-Neuve was zondag opnieuw het decor voor het BK dubbel BCDE. Het werd een sterk bezette competitie met enkele verrassende winnaars. Bij de B's waren de Walen aan het feest. Laroche/Saudemont (heren B), Rech/Guillaume (dames B) en Di Pietro/Brico (gemengd B) pakten de titels.

We beginnen bij het gemengd dubbelspel. Veel sterke Vlaamse duo’s gingen voor glorie in die competitie. Het was een mooie mix van jong talent en ervaren rotten. Voor jong talent moesten we in de C-reeks zijn. Ella Aelst deed het schitterend aan de zijde van Lennert Taels. Ze kregen veel Waalse tegenstand, maar konden op een knappe manier toch goud veroveren voor TTC Turnhout. Bij de D’s legden Pieter Lafrere (D0) en Nathalie Dupont (D6) een heel mooi parcours af, maar ze kwamen net tekort voor de eerste plaats. Brons is hoe dan ook een fantastische beloning voor dit duo van Hurricane.
Bij de B’s konden de Vlamingen toch wat vuurkracht de wei in sturen. De ervaren Kim Bakkers en Vanja Beerts waren alvast met veel ambities afgezakt naar Louvain-la-Neuve. Ze knokten zich naar de finale, maar daar waren Noah Di Pietro en Marine Brico toch een maatje te groot. Ken Waegeman (B0) en Nadia Denys (B2) legden beslag op het brons.

Geen kers op de taart
Veel strijd was er in het dames dubbelspel. Bij de B’s speelden Sara Van Bostraeten en Nadia Denys een knap tornooi. Enkel die kers op de taart ontbrak, want in de finale gingen ze na een spannende strijd nipt onderuit tegen Coralie Rech en Camille Guillaume. Lotte Leysens en Inthe Mermans waren bij de C’s in uitstekende doen. Er werd even aan de titel gedacht, maar ook hier werd het zilver. Vlaams feestje bij de dames D: Marieke De Pillecyn (D2) en Hanne Haerick (D6) veroverden de titel.

Verrassingen bij de C-spelers
Het werd een gevecht tussen de B0’en bij de heren B. Valentin Laroche en Robin Saudemont toonden zich het allersterkste duo. Julien Meurant (B0) en Nicolas Schenkel (B0) betraden als enige Vlaamse duo het podium van deze reeks. Kristof Nuytinck en Ken Waegeman, beiden Rooigem Gent, eindigden pas op de zevende plaats. 
Meer verrassingen waren er bij de heren C. Vlaams-Brabant kaapte daar met Milad Yousef (C0) en Thomas Gerrits (C0) de titel weg. Een duo van Sukarti Tienen (Aslan Metin & Andy Leenaerts) speelde een ijzersterk tornooi en zette veel ervaren combinaties te kijk. Een knappe tweede plaats was hun beloning. Siebe De Winter (C0) en Seppe Van Beurden (C0) mochten in deze reeks ook het podium op. Opvallende prestatie bij de heren D: Maxime Evens (D0) en Erwin Philips (D2) van Hurricane brachten een zilveren medaille mee naar huis. Voor de titel kwamen ze net tekort, die ging naar Quentin Desir (D0) en Matheo Diederen (D0).
En ‘last but not least’: Bjorn en Niels Braet. Het piepjonge koppel kende een begenadigde dag in Blocry. Bij de E’s was er niemand tegen hen opgewassen. Gefeliciteerd met deze titel Niels en Bjorn!

Dit BK BCDE was propaganda voor het dubbelspel. Bedankt aan alle deelnemers!
Hieronder kan u alle uitslagen en de eindrangschikking van het BK dubbel BCDE terugvinden.

Meer info: 

Misschien interesseert dit u ook

 


LOGO SPORT VLAANDEREN