Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

BK A

Datum: 
zaterdag, 25 juni, 2022 tot zondag, 26 juni, 2022
Plaats: 
Hall des Sports, Place Communale 7, 6800 Libramont

Het Belgisch kampioenschap A's vindt dit weekend plaats in Libramont. Kan Cédric Nuytinck een vijfde titel pakken? En wie kan verrassen bij de vrouwen? U komt het allemaal te weten op deze pagina.

Enkelspel

Tom Closset (A20) was de enige die bij de mannen kon stunten in de 1/8ste finale. De VTTL-speler kegelde Florian Cnudde na zeven sets uit het toernooi. Er wachtte zondag een clash met derde reekshoofd Martin Allegro. Andere wedstrijden om naar uit te kijken in de kwartfinale: Cédric Nuytinck vs. Adrien Rassenfosse, Louis Laffineur vs. Robin Devos en Florent Lambiet vs. Laurens Devos.
In de kwartfinale bij de vrouwen mogen Sara Devos en Julie Van Hauwaert zich meten met de ervaren toppers. Devos kruist de degens met Nathalie Marchetti, het eerste reekshoofd. Van Hauwaert van haar kant moet voorbij Margo Degraef om bij de laatste vier te geraken. Spanning en spektakel verzekerd!!

Devos-Nuytinck in halve finale
Margo Degraef was het grootste slachtoffer van de kwartfinales bij de vrouwen. De Antwerpse verloor na een superspannende wedstrijd van Julie Van Hauwaert. Klasse van Julie, dat smaakt naar meer. Eerste reekshoofd Marchetti kon zich wel plaatsen.Sara Devos kwam net tekort om voor een stunt te zorgen. Florence Van Acker en Daria Mityukova waren de andere vrouwen in de halve finale.
Bij de mannen geen verrassingen: Nuytinck, Lambiet, Allegro en Robin Devos konden zich plaatsen voor de halve finale.

Julie Van Hauwaert toonde haar goede vorm ook in de halve finale. Ze nam vlot afstand van Florence Van Acker. Een finaleplaats is al een schitterende prestatie voor de West-Vlaamse, maar er was zeker nog iets meer mogelijk. In de finale was Nathalie Marchetti de tegenstandster. Zij versloeg Daria Mityukova nipt met 4-3. Hoogspanning bij de mannen in de halve finales. De Waalse clash tussen Allegro en Lambiet was een mooi kijkstuk. Uiteindelijk was Lambiet toch een klasse beter: 4-1. De VTTL-strijd tussen Cédric Nuytinck en Robin Devos bracht meer spanning. De titelverdediger kwam 2-0 in sets voor, maar zag daarna Devos terugkomen tot 2-2. Nog veel werk aan de winkel dus. Nuytinck reageerde en leek de wedstrijd te gaan afmaken, maar Robin kon de zesde set nog nipt afsnoepen. Een belle! Nuytinck nam meteen een goede start en de veer was gebroken bij Robin. Lambiet-Nuytinck werd de finale van het BK.

Geen eerste BK-titel voor Van Hauwaert
Nuytinck was erop gebrand om die vijfde titel op rij te pakken. Hij ging als een pletwals van start in de finale. Lambiet stond met de rug tegen de muur: 2-0 in sets. De Waal beet van zich af en kon het de titelverdediger nog even moeilijk maken. Maar die vijfde kroon stond in de sterren geschreven. Nuytinck maakte het af in vijf sets. Opnieuw feest voor de VTTL! Gefeliciteerd Cédric!
Julie Van Hauwaert speelde ook een fantastisch toernooi. Jammer genoeg strandde haar schip in de finale tegen Nathalie Marchetti, die haar vierde BK-titel mocht vieren. Niet getreurd, er komen nog veel kansen voor de West-Vlaamse. Wie weet al volgend jaar in Knokke. Het BK 2023 zal doorgaan in het weekend van 25 en 26 maart in Sporthal "De Stormmeuw" in Knokke-Heist.

Dubbelspel 

Zaterdag werden de dubbelcompetities afgewerkt op het BK in Libramont. Bij de vrouwen konden Margo Degraef en Nathalie Marchetti hun favorietenrol waarmaken. Het geroutineerde duo rekende in de finale af met Natacha Koszulap en Estelle Duvivier. Verrassing bij de mannen, daar ging de titel naar Louis Laffineur en Adrien Rassenfosse. Martin Allegro en Florent Lambiet kwamen tekort in een spannende dubbelfinale.
In het gemengd dubbelspel mikten Laurens Devos en Margo Degraef op de titel. Er volgde snel een ontnuchtering in de kwartfinale. Sara Devos en Beau Devos toonden zich veel te sterk. Een enorme stunt, jammer genoeg verloor het duo in de volgende ronde van de latere kampioen Ozer-Massart.

Misschien interesseert dit u ook

 


LOGO SPORT VLAANDEREN