Vlaamse Tafeltennisliga

Bijscholing

VTTL-congres voor trainers en bestuurders 2017

Datum: zaterdag 22 april 2017

Locatie: Sport Vlaanderen Netepark Herentals, Vorselaarsebaan 60, 2200 Herentals

Voor de bestuurders hebben we een sessie voorzien rond vrijwilligers. Binnen deze sessie worden een aantal succesfactoren bekeken die je kan meenemen naar je sportclub.

Voor de trainers is er een praktijksessie i.v.m. trainingen voor benjamins en jonge kinderen. Hoe zet je de stap van multimove naar echte jeugdtrainingen of hoe maak je de trainingen aantrekkelijk voor spelertjes van 6-7 jaar? De sessie wordt gegeven door enkele specialisten van onze groep trainsters die de benjamindagen en talenttrainingen geven. Daarnaast zal ook de testbatterij voor benjamins aan bod komen.

Congres trainers en bestuurders 2017

Inschrijven

VTTL-congres voor trainers en bestuurders 2016

De Vlaamse Tafeltennisliga organiseerde op zaterdag 28 mei 2016 zijn 4de congres voor trainers en bestuurders.

Voor de bestuurders was er een leerrijke sessie van Line Declercq van Coach2Competence i.v.m. time management en efficiënt werken in sportclubs. 

Voor de trainers hadden we gekozen om 2 onderwerpen aan bod te laten komen waar veel vraag naar was. Mr Wang (voormalig trainer van JM Saive en tegenwoordig ook actief in de topsportschool) heeft een sessie gegeven over service en service-ontvangst. Joachim Taelman (expert voor Sport Vlaanderen op het gebied van sporttechnologie en innovatie) heeft een sessie gegeven over video-analyse voor tafeltennis in de praktijk.

Hieronder vind je de verschillende presentaties terug. Binnenkort mag je ook een video verwachten van de 2 trainerssessies.

Powerpoint service en service ontvangst door Mr Wang

Samenvatting video Mister Wang

 

Een overzicht van de presentaties van de vorige jaargangen vind je terug bij publicaties

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar