Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Junior & Cadet Open Frankrijk 2017

Lisa Lung en Laurens Devos sneuvelen in de kwarfinales

Lisa Lung werd eerste in haar kwalificatiepoule na enkele felbevochten wedstrijden. In de 16de finales won ze na een 7-setter tegen de Turkse Kulkacen, die op het EK -21 in Sochi nog een matchbal kon afdwingen tegen de Europese nummer 1 bij de juniores Diaconu. In de 8ste finales werd het opnieuw spannen, Lisa won met 4-2 tegen Deng uit Azerbeidzjan. Lisa verloor uiteindelijk na een felbevochten wedstrijd met 2-4 tegen de Japanse Shiomi, het nummer 52 van de wereld. Laurens Devos diende geen kwalificaties te spelen en was vrijgeloot voor de eerste ronde van de hoofdtabel. In de 16de finales diende hij het onmiddellijk op te nemen tegen de sterke Japanner Sone die al 5 matchen gespeeld had om deze ronde te bereiken. Laurens speelde een degelijke wedstrijd en won met 4-1. In de 8ste finales won Laurens met 4-0 tegen Damien Llorca uit Frankrijk, een speler waar hij in het verleden nog nooit van gewonnen had. In de kwartfinale kwam Laurens 0-3 achter tegen de Japanner Miyamoto, maar na het redden van een matchbal op 3-0 10-9 vocht Laurens zich terug in de wedstrijd. Hij verloor uiteindelijk met 11-6 in de beslissende set tegen Miyamoto, die in januari nog won van Harimoto op de All Japan Championships. Olav Kosolosky kon niet zegevieren in zijn poule, maar haalde wel een degelijk niveau. Hij won nadien nog enkele wedstrijden in de consolatietabel en dient zich nu te concentreren op de kadettenreeksen.

2 medailles voor kadetten jongens

Adrien Rassenfosse en Olav Kosolosky hebben de halve finales van het teamtornooi bij de kadetten bereikt. Na 2 gewonnen thrillers in de poule: 3-2 tegen Frankrijk B (na 3u wedstrijd) en 3-2 tegen Hong Kong B verzekerden ze zich van de eerste plaats in de poule. Ze wonnen ook met 3-0 van Polen. In de kwartfinale werd knap gewonnen tegen Hong Kong A met 3-1. In de halve finales verloren Olav en Adrien met 3-1 van het eerste reekshoofd Frankrijk A, Olav Kosolosky kon de eer redden door te winnen van het nummer 8 van Europa, Dorian Zheng. Laurens Devos speelde in een team met een Japanner en twee Tunesiërs. Ze haalden een eerste plaats in de poule dankzij een sterke Laurens Devos (4 op 4). In de kwartfinale werd met 3-2 verloren van Frankrijk, Laurens kon 1 van zijn 2 wedstrijden winnen.

In het dubbelspel wisten Olav Kosolosky en Adrien Rassenfosse de finale te bereiken, na winst tegen o.a. het Europese topduo Bothen Csaba uit Hongarije in de kwartfinale en het nummer 1 en 2 van Hong Kong in de halve finales. In de finale gaven onze Belgische kadetten nog een 9-6 voorsprong uit handen en konden ook een matchbal niet verzilveren. Jammer, maar zeker een hoopgevend resultaat naar de toekomst toe.